Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

50 godina od održavanja Woodstocka, predavanje i slušaonica u Art radionici Lazareti

16.08.2019. u 21:00

Dokumentarni snimci, rariteti, zanimljivosti, slušaonica sve vezano uz temu 50 godina nakon jednog od najvažnijih koncerata prošlog stoljeća u Art radionici Lazareti 16. kolovoza 2019. u 21 sat

Predavanje o Woodstocku, uz obljetnicu 50 godina od održavanja, o njegovu značaju i utjecaju na suvremenu glazbu i trendove održat će Vojo Šindolić i Ronald Rajković iz Rijeke.

Woodstock (New York) – po mišljenju mnogih rock kritičara najvažniji festival u povijesti rock & rolla koji je neprekidno trajao 72 sata (15 – 18 kolovoz 1969.) ali koji je puno značajniji kao završni protest protiv rata u Vijetnamu, protiv rasne diskriminacije prema Crncima, otvorenosti prema istočnim filozofijama i vjerama itd. U muzičkom smislu festival koji je sjajno spojio sasvim različite muzičke stilove, od engleskih grupa kao što su The Incredible String Band i Keef Hartley Band do grupe The Who, i najvećih zvijezda kao što su Jimi Hendrix, Janis Joplin i grupa The Grateful Dead i The Band, do otvorenih antiratnih nastupa Joan Baez, Country Joe McDonalda i grupe Crosby, Stills, Nash & Young.

Info

Datum:
16.08.2019.
Vrijeme:
21:00
Događanje kategorije:
, , , , , ,

Lokacija

Art radionica Lazareti
Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa