Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Mjesec hrvatske knjige / Promocija dječje slikovnice Ane Bašić ”Šaljivi brojevi” i književna večer uz glazbu

30.10.2019. u 18:00 - 19:00

U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD), u srijedu, 30 listopada 2019. održat će se književna večer u Čitaonici Narodne knjižnice s početkom u 18 sati.

Ana Bašić će imati promociju slikovnice ”Šaljivi brojevi” koji na primjeren način uči djecu kako se pišu osnovni brojevi i što oni znače. Slikovnica nije obojana, već je djeci prepuštena u interakciju crteža i slikovne obrade istog, kako bi dojam upoznavanja samog broja bio efektniji, a pisana je u stihu. Glavni i sporedni likovi slikovnice su životinje koje poprimaju govorni jezik, pa je komunikacija između čitatelja i Šaljivih brojeva jednostavnog karaktera,dok djeci omogućava među ostalim da razvijaju i svoju kreativnu osobnost.

U promociji slikovnice sudjelovat će i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.

Nakon toga slijedi sudjelovanje autorica kojima je Županija preko Udruge otkupila knjige a to su: Katica Protić i Janja Previšić. Također, Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku ‘’Poezija moje duše’’, a događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.

Info

Datum:
30.10.2019.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događanje kategorije:
, , ,

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr