Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

ARTERARIJ // Posljedice

22.11.2018. u 20:00 - 21:30 50kn – 60kn

Premijera 22. studenog u 20.00 sati( ulaz se ostvaruje uz pozivnicu)
Reprizna izvedba 23. studenog u 19:00 sati

Autorski projekt Romana Nikolića u suradnji s izvođačicama Mirej Stanić, Irena Tereza Prpić i Sandra Petrž.
Dramaturgija: Jasna Jasna Žmak
Kostimografija: Ana Fucijaš
Suradnica za scenski pokret: Nikolina Medak
Video oblikovanje: Ivan Lušičić
Fotografije: Luka Dubroja
Autor fotografije plakata Josip Stević
Produkcija: ARTERARIJ
Koproducent: Kazalište Marina Držića

Posljedice, novi autorski projekt Romana Nikolića, koji je podjednako aktivan i kao redatelj i kao glumac, zatvara trilogiju udruge Arterarij o ranjivim društvenim skupinama. Nakon predstava pogledajme (2017) i Čekanja (2017) koje su se bavile položajem, diskriminacijom i predrasudama prema Romima i azilantima, ovoga puta Nikolić se bavi posljedicama koje na ženama ostavlja nasilje. Za razliku od prethodna dva projekta u kojima su na sceni bili pripadnici obespravljenih skupina, ovoga puta izvođačice su profesionalne glumice – Mirej Stanić i Irena Tereza Prpić. Međutim, i ovoga je puta proces bio temeljen na dokumentarnim materijalima, osobnim svjedočanstvima, stvarnim iskustvima.
Istovremeno nježan i brutalan, direktan i suptilan, scenski je jezik koji je prisutan i u Posljedicama. Želeći izbjeći šokantnost, viktimizaciju i patetiku, fenomene koji uobičajeno prate priče o nasilju, ova predstava inzistira na prikazivanju kompleksnosti i slojevitosti čimbenika koji su uključeni u proizvodnju raznih oblika nasilja u društvu, od onog verbalnog preko onog psihičkog do seksualnog i fizičkog, od onog obiteljskog preko onog ratnog do onog institucionalnog. Konzervativna medijska reprezentacija rodnih uloga, sveprisutna stigmatizacija žrtava, nepravedna raspodjela kućanskog rada, nefunkcionalni pravni okvir, tako redom postaju elementi čiji zbroj rješava jednadžbu društvene odgovornosti iza koje stoje uništeni životi stotina, tisuća, beskonačnog broja žena.

Vaše ulaznice za repriznu izvedbu možete rezervirati na tel. (020) 321 008 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr. Radno vrijeme blagajne je od 09:00-12:00 i od 18:00-20:00.

Projekt su podržali: Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u RH, Europska komisija,Inicijativa mladih za ljudska prava, Zagreb Design Week i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Info

Datum:
22.11.2018.
Vrijeme:
20:00 - 21:30
Cijena:
50kn – 60kn
Događanje kategorije:
,
Website:
www.kmd.hr

Organizator

Kazalište Marina Držića
Telefon:
(020) 321-088‎
Email:
ured@kmd.hr
Website:
www.kmd.hr

Lokacija

Kazalište Marina Držića
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa