Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Projekt IDENTITETI,She 2,CAR JE GOL U GOSTIMA,Pjesnik u prolazu;Stanislav Habjan //izložba/performans//knjige

02.06. u 12:00 - 20:00

U petak 21. svibnja u 19 sati u  Art radionici Lazareti i Galeriji Otok  započinje projekt IDENTITETI Stanislava Habjana.

Habjan se predstavlja najnovijim radovima u tri osnovna medija kojima se bavi; kao likovni umjetnik, kao performer i kao pisac.
Izložbu IDENTITETI čini trideset kvadratičnih formata koji na različite načine kolažiraju riječ i fotografiju. Pokazujući kako se sadržaj i značenje fotografije u potpunosti mijenja s tek minimalnom intervencijom na njoj samoj ili pak s dodatkom teksta ili druge fotografije, koristeći pritom primjere i epizode iz vlastita života, autor gradi i predstavlja svoj osobni identitet mozaikom uzoraka koji vode do završne (zasad) poruke: We all contain multitudes.

Drugi dio izložbe predstavlja projekt SHE 2, dubrovačkog Ateliera Minerva, arhitektonsko oblikovanje novoga Trga Poljana u Šibeniku, u sklopu kojega Habjan kao grafički dizajner radi koncept Air Mail Twins. Na tri bilboarda čiji smještaj u sklopu projekta spaja podzemlje s površinom trga, dvije identične žirafe svojim dijaloškim obraćanjima pozdravljaju građane na začudan način. Taj dio izložbe oblikuju arhitektice Ivana Tutek i Bernarda Lukač.

Na otvorenju izložbe Habjan će se predstaviti i performansom Car je gol u gostimaKoautori i suizvođači izvedbe su glazbenik Ante Perković i glumac Sreten Mokrović.

Izložba se može pogledati do 5. lipnja 2021; svakog radnog dana od 12 do 19 h, a prema najavi i u drugim terminima.

Treći dio predstavljanja Habjanovih identiteta tiče se književnosti.
U subotu 22. svibnja u podne, na tribini nazvanoj PJESNIK U PROLAZU o novim Habijanovim knjigama, pričama i pjesmama s autorom će razgovarati Staša Aras,a izvedbama pjesama pridružuju se Ante Perković i Sreten Mokrović.

Program ćemo prenositi i online na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Zbog ograničenog broja posjetitelja molimo vas da dolazite u manjim grupama i/ili s ljudima s kojima ste u svakodnevnom kontaktu.

 

 

 

 

Info

Datum:
02.06.
Vrijeme:
12:00 - 20:00
Događanje kategorije:
, , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa