Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

DKKI 2018. // Druženje s mladim književnicima

16.11.2018. u 13:30 - 15:30 Free

16. studenog od 13:30h studentski Teatar Lero bit će domaćin druženju mladih dubrovačkih pisaca koji će publici otkriti koje sve čari krije svijet književnost i pjesništva! Gosti su Tanja Radman, Barbara Klepić & Davor Novevski.

Tanja Radman rođena je 13.02.1991. u Kutini, a osnovnu školu završava u Popovači u kojoj živi do upisa u srednju školu u Zagrebu. Od ranih školskih dana pokazuje da je zamantrani knjiški moljac koji živi u svom svijetu i često ima nešto za napisati. Po završetku Hotelijersko turističke srednje škole i napuštanjem Učeničkog doma A.G. Matoš u kojem je stanovala, Tanja počinje sa sezonskim poslovima diljem obale. Upravo tako završava u Dubrovniku 2012. godine kao sezonski konobar. Prvom posjetom starogradskoj jezgri rađa se ideja o romanu koji je 2015. godine postao ‘Republika kamena’, fantastika s elementima dubrovačke povijesti. Drugi dio serijala, ‘Republika smrtnika’, objavljen je u lipnju 2018. godine, dok nastavci serijala tek slijede. U međuvremenu, Tanja se ostavila konobarenja i uredskih poslova; od 2017. godine radi kao turistički vodič i pomaže zaručniku u firmi AEterna Nova, proizvodeći srednjovjekovne suvenire. Još uvijek govori ‘vilica’ umjesto ‘pantarul’, ali je zato ‘pomadora’ zauvijek izbrisala ‘paradajz’.

Barbara Klepić rođena je 1991. godine u Zagrebu. Odrasla je u Dubrovniku i u srednjoškolskom se razdoblju intenzivnije počinje baviti pisanjem poezije. Dubrovnik na pet godina zamjenjuje Zadrom gdje je stekla diplomu iz hrvatskog jezika i književnosti. U studentskim je danima objavljivala poeziju po raznim književnim časopisima i zbornicima (Časopis Dubrovnik, Literat, Nova Istra, Slovo) i sudjelovala na brojnim književnim večerima. Zajedno sa skupinom mladih entuzijasta sa Sveučilišta okrenula je studentsku književnu udrugu Ludens koja ugošćuje domaće književnike, organizira večeri poezije, tribine i brojne druge zabavne i edukativne aktivnosti za mlade. 2013. godine objavila je svoju prvu samostalnu pjesničku zbirku Džepovi od marcipana. Trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Voli učiti francuski, čitati Alessandra Baricca, gledati stare fotografije sa nazubljenim rubom i misliti kako su najbolje stvari u životu one najjednostavnije. Trenutno priprema svoju drugu zbirku…

Davor Novevski rođen je 26. 07. 1989. u Dubrovniku. Živi i radi u Cavtatu. Ima mamu i sestru koje ga vole, nećaka koji ga obožava i curu koja ga još uvijek trpi. Dosadu ubija i frustracije liječi pisanjem pripovijetki, romana, kolumni i pjesama sumnjive kvalitete. Do sada je izdao jedan roman (“Teorija sjene”), jednu zbirku pripovijetki (“Ravno do dna”), hrpu kolumni i pet – šest pjesama. Puno toga započinje, ali rijeko dovrš… Iako o sebi malo kaže i skromno se predstavlja, urednički tim DKKI mora nadodati kako je Davor istinski primjer mladog kreativca koji na najbolji mogući način spaja autorstvo, umjetnost i poduzetništvo u kreativnim industrijama. Jedan je od prvih i najboljih primjera uspješne crowdfunding kampanje na prostorima Dubrovačko – Neretvanske županije. Svojim radom i predanošću zadobio je povjerenje i potporu medija te publike koji su mu pomogli da skupi iznos za četvrtinu veći od potrebnih 100% za samostalno izdanje svog prvog romana! Uređenje, lektoriranje, prijelom i tiskanje su samo neki od potrebnih procesa, a ovaj talentirani književnik i publicist je gost koji najbolje može govoriti o svemu što čeka neke buduće autore poput njega.

Info

Datum:
16.11.2018.
Vrijeme:
13:30 - 15:30
Cijena:
Free
Događanje kategorije:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/970540739805794/

Lokacija

Lazareti
Ulica Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa