Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Gostovanje KunstTeatra u Art radionici Lazareti – Satirična predstava; Dobar, loš, mrtav

27.10. u 19:00 - 20:00
Satirična predstava „Dobar, loš, mrtav“ redatelja Ivana Planinića, u kojoj Anđeo i Vrag na zadatku prate Dubravka Ilića, koji treba umrijeti, bavi se pitanjem sudbinske predodređenosti.
Tekst za kazališnu predstavu nastao je prema motivima teksta „Dubravko Ilić“ Pavla Vrkljana u suradnji s mladim dramskim piscima Nikolinom Bogdanović, Ivanom Penovićem, Lukom Vlašićem i Ivanom Vuković.
U predstavi glume Matija Čigir, Domagoj Janković, Nikša Marinović i Pavle Vrkljan.
Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.
Autorski tim
Redatelj: Ivan Planinić
Prema motivima teksta „Dubravko Ilić“ Pavla Vrkljana
Dramaturzi: Nikolina Bogdanović, Luka Vlašić, Ivana Vuković
Izvedbeni dramaturg: Ivan Penović
Izvode: Matija Čigir, Domagoj Janković, Nikša Marinović, Pavle Vrkljan
Scenografkinja i kostimografkinja: Katarina Perić
Asistentica kostimografkinje: Dorotea Čiček Kovačević
Asistent scenografkinje: Jakov Habjan
Autor glazbe: Nikša Marinović
Oblikovatelj zvuka: Luka Gamulin
Oblikovatelj svjetla: Alen Marin
Producentica: Romana Brajša
Dizajneri: Pavao Kuharić i Katarina Perić
Fotografkinja: Karla Jurić
Produkcija: Kazališna družina KUFER i KunstTeatar
Premijera održana 21. prosinca 2018. u Kunst Teatru.
Predstava „Dobar, loš, mrtav“ igra se pojmom sudbine, sudbinske predodređenosti i našim utjecanjem na nju, ili onim što tako opisujemo. Dva mitogena lika, anđeo i vrag, love trećeg, kojem je određeno umrijeti. Ili on tako djeluje, a oni su tu samo da izvrše svoju funkciju. Upravo konstantnim izvrtanjem te pozicije moći, točnije utjecajnosti na slijed događaja, predstava Dobar, loš, mrtav postavlja temelj za kreaciju ritma, u tijelo izvođača. Tako je scenom izmještenom od realitetnog opisivanja ambijenta glavni indikator prostora i dinamike izvođačko tijelo, odnosno suodnos izvođačkog trojca kroz rapidno izmještanje između dramskih figura koje su proizašle iz glumačkih improvizacija i obrade dramaturškog kolektiva.
//// važna obavijest! ////
Molimo vas da se na svim društvenim, umjetničkim i kulturnim događanjima pridržavate mjera fizičke distance, da u zatvorenim prostorima nosite maske, da dezinficirate ruke i dozvolite nam da vas upišemo u listu posjetitelja. Ukoliko se svi budemo držali propisanih mjera, prije će proći 🙂
Molimo vas da potvrdite svoj dolazak ili rezervirate ulazanice za predstavu Dobar,loš,mrtav na email: arl@arl.hr ili porukom u inbox FB stranice ARL:@ARL.Dbk. Cijena ulaznice je 40 kn.
Program Scena Karantena 2020. podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik; rad ARL podržava Zaklada Kultura nova.

Info

Datum:
27.10.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
, , , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa