Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine – Zbirka Pambianchi-Kramarić

03.08.
Od 30.01.
- 24.02.

IZ RIZNICE HRVATSKE I EUROPSKE KNJIŽEVNE I KULTURNE BAŠTINE –    ZBIRKA PAMBIANCHI -KRAMARIĆ

U okviru međunarodne suradnje  Grada Dubrovnika i Ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Doma Marina Držića uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i uglednog talijanskog odvjetnika i bibliofila iz Milana Cristiana Pambianchia uz suradnju s  Bibliotecom Braidense iz Milana i Ministarstvom kulture Republike Italije pripremit će se i otvoriti u prostoru Lazareta, a u povodu feste sv. Vlaha, izložba radnog naslova  IZ RIZNICE HRVATSKE I EUROPSKE KNJIŽEVNE I KULTURNE BAŠTINE –    ZBIRKA PAMBIANCHI -KRAMARIĆ.

U ovoj privatnoj zbirci su naslovi iz povijesti hrvatske književnosti i kulture tiskani u razdoblju od 16. do 20. stoljeća. Na izložbi će se vidjeti rijetke i vrijedne hrvatske knjige koje za hrvatsku kulturnu povijest imaju posebno i jedinstveno značenje. Veliki dio izloženih izdanja činit će dubrovački autori i naslovi vezani uz dubrovačke teme uz određeni broj stranih autora koji su se bavili dubrovačkom historiografijom.

Projekt se počeo pripremati u ožujku 2019.  trajat će do lipnja 2020. (planira se postavljanje izložbe u Milanu)  s posebnim programima (organizirana vođenja i predavanja) za učenike i studente. Autorica projekta uz brojne suradnike je povjesničarka književnosti, docentica na Sveučilištu u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija.

Izložbu „Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine“ zbirke Pambianchi – Kramarić u 5. lađi Lazareta možete pogledati do 24. veljače 2020. godine.

Info

Od:
30.01.
Do:
24.02.
Događanje kategorije:
, ,

Lokacija

Lazareti
Ulica Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa