Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Izložba “Crno bijelo” Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) u Galeriji Otok

16.12.2020. u 11:00 - 17:00

Izložbu „Crno bijelo“ Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) javnosti predstavlja u suradnji s Art radionicom Lazareti. Ovo je peta ovogodišnja izložba udruge. Ovom izložbom članovi su pokušali prikazati svijet boja izražavajući se u crno-bijelim tonovima. Na prve četiri izložbe motiv je bio poveznica svih radova dok su danas to nijanse od crne do bijele boje. Uglavnom u tehnici akrila, na ovoj izložbi se predstavlja 16 članova udruge: Anto Violić, Diana Rajić, Josipa Vlašić, Loren Ligorio, Sunčana Barbarić, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Mirica Dubčić, Marijana Hure, Zvonimir Roko, Vedran Grabovac, Mišo Baričević, Robert Kralj, Marijan Fragić, Luce Đuraš i Valter Kožul.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika osnovana je 1979. godine. Od 1997. udruga je upisana u Registar udruga Dubrovačko-neretvanske županije i danas ima 35 članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom svoga postojanja organizirala je više od 70 izložbi i više od 20 likovnih kolonija. Članovi udruge izlažu na samostalnim i zajedničkim izložbama u čitavoj Hrvatskoj. Udruga sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama i svake godine je aktivna u organizaciji više kulturnih događanja. Članovi volonterskim radom sudjeluju u organizaciji godišnjih likovnih kolonija na kojima osim članova udruge slikaju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. godine DULU redovno sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture, te je 2007., 2010., 2016. i 2020. dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo. Tijekom sudjelovanja na ovim smotrama tri puta su članovi udruge pojedinačno nagrađivani za najbolje radove na smotri. Udruga je 2016. nagrađena za razvoj i promociju volontiranja.

Izložba DULU „Crno bijelo“ realizira se u sklopu provedbe aktivnosti iz javnog poziva „Uključi se u Mjesto zajednice!“ održanog  2019. godine kao dio projekta „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima“.

Zbog epidemioloških mjera nema svečanog otvorenja.

Izložba “Crno bijelo” u Galeriji Otok biti će postavljena od 11. do 23 prosinca, a može se pogledati radnim danom od 11 do 17 sati te subotom od 11 do 13 sati.

 

 

 

 

 

Info

Datum:
16.12.2020.
Vrijeme:
11:00 - 17:00
Događanje kategorije:
, ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa