Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Izložba Josipa Mijića “Život u kutiji”

29.05.
Od 21.11.2019.
- 02.02.2020.

Josip Mijić – biografija
Josip Mijić rođen je 1975. godine u Travniku. Godine 2002. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi prof. Ante Kajinića, a 2005. završio je poslijediplomski studij Ars sacra pod mentorstvom istog profesora i stekao zvanje magistara Ars Sacra. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru od akademske 2010./11. godine započinje izradu doktorske disertacije iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Tmasto i materijalno u vizualizaciji transcendentnog u sakralnom slikarstvu pod mentorstvom prof. Ante Kajinića. Doktorirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.
Od 2003. do 2012. bio je asistent/viši asistent na kolegiju teorija prostora, od 2003. asistent/viši asistent na kolegiju kompjutorska grafika, od 2013. viši asistent na kolegiju mali akt četvrte godine i od 2014. viši asistent na kolegiju mali akt treće godine na ALU na Širokom Brijegu.
Bio je web master internet stranice Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu od 2006. do 2015.
Od 2006. do 2012. bio je tehnički urednik i član uredništva časopisa Akademija Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu i Franjevačke galerije.
Godine 2007. bio je član žirija na 28. međunarodnom natječaju u mini-otisku u Cadaquesu, Španjolska. Sudjelovao je na radionici Preventivna zaštita u muzejima – Njega i zaštita zbirki, koja je održana u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine i u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu 2008. Po pozivu sudjelovao je na interkontinentalnom, međucivilizacijskom i multimedijalnom likovnom projektu The Same Wind the Same Rain održanom u Chiang Maiu (Tajland) 2012. Boravio je u Cite internationale des arts u Parizu u ime Udruženja likovnih umjetnika BiH 2013. Bio je član organizacijskog tima međunarodnog projekta Bomb Gallery održanoga u Mostaru 2014.
Autor je dvaju vitraja u crkvi Uznesenja Marijina u Trebižatu pokraj Čapljine, šest vitraja u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci na Blidinju, pet vitraja u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, vitraja u kapeli sv. Franje u Gornjem Vukšiću i triju postaja križnoga puta u crkvi Navještenja Gospodinova u Širokom Brijegu. Objavljen mu je diplomski rad Informel u hrvatskom slikarstvu u prvom broju časopisa Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg i Franjevačke galerije za umjetnost, kulturu i znanost Akademija.
Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, Udruge likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline, Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH i udruge ALUMNI ALU na Širokim Brijegu.
Radovi mu se nalaze u brojnim umjetničkim zbirkama: Muzej Široki Brijeg i Franjevačka galerija (Široki Brijeg, BiH), Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine (Sarajevo, BiH), Nacionalna knjižnica Katalonije (Barcelona, Španjolska), Udruženje anonimnih artista (Banja Luka, BiH), Galerija Fonticus (Grožnjan, Hrvatska) i drugi.
Dobitnik je: Druge nagrade na natječajnoj izložbi Pasionski motivi koja je održana u muzeju Mimara, Zagreb 2005.; Prve nagrade na 27. međunarodnom natječaju u mini-otisku u Cadaquesu (Španjolska) 2007.; Nagrade za slikarstvo na 6. bijenalu umjetnosti minijature BiH u Tuzli 2011.; Druge nagrade na međunarodnoj natječajnoj izložbi minijature Minimum maximum 4 u Banja Luci 2013.; Treće nagrade na natječajnoj izložbi Promjena Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH u Mostaru 2016.; Nagrade na Jesenskom likovnom salonu 2016. Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru 2016.; Prve nagrade u kategoriji kiparstva i Grand Prix na prvom salonu minijaturne umjetnosti u Rijeci – RIJEKA MINI ART 2017.
Do sada je imao 25 samostalnih izložaba i preko 150 skupnih u zemlji i u inozemstvu.

 

Info

Od:
21.11.2019.
Do:
02.02.
Događanje kategorije:
,
Website:
www.momad.hr

Organizator

Umjetnička galerija Dubrovnik
Telefon:
+385 (0)20 426 590
Email:
info@momad.hr
Website:
www.momad.hr

Lokacija

Galerija Dulčić Masle Pulitika
Držićeva poljana 1
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa