Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Statut u kamenu: pravo i pravda na skulpturi Kneževa dvora“

02.06. u 20:30 - 21:30

U sklopu programa obilježavanja 750 godina Dubrovačkog statuta, Dubrovački muzeji u suradnji sa Zavodom za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku, organiziraju 2. lipnja 2022. u Kneževu dvoru otvorenje izložbe „Statut u kamenu: Pravo i pravda na skulpturi Kneževa dvora“ s početkom u 20:30 sati. Autorica stručne koncepcije izložbe je akademkinja Nella Lonza, a likovni postav potpisuje viša kustosica Ivona Michl.

Izložba je artikulirana kao itinerar kroz Knežev dvor sa šest motiva, kroz koje će posjetitelje voditi tiskani letak, a na otvorenju autorica. Svaki se motiv odnosi na jedan kapitel ili skulpturu, koji pripadaju ikonografskom programu Kneževa dvora, a koji pronose ideale „dobre vlade“, pravde i građanskih vrlina, koji se odražavaju i u Statutu. Iste se poruke ponavljaju u dva medija, tj. skulpture su poput neke ilustracije Statuta čija se visoka godišnjica slavi. Organizatori programa proslave obilježavanja 750 godina Dubrovačkog statuta su i Grad Dubrovnik, Državni arhiv u Dubrovniku, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Izložbom „Statut u kamenu: Pravo i pravda na skulpturi Kneževa dvora“ koja će biti otvorena do prosinca 2022. godine, Dubrovački muzeji nastavljaju i s programom obilježavanja 150. obljetnice svog osnutka.

 

Info

Datum:
02.06.
Vrijeme:
20:30 - 21:30
Događanje kategorije:
, ,

Lokacija

Knežev dvor
Pred Dvorom 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
+385(0)20 417101
Website:
www.dso.hr