Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Jan Fabre: Night Writer

11.06. u 20:00 - 21:30 60kn

The Night Writer vizionarski je hvalospjev subverzivnom i intrigantnom umjetniku Janu Fabreu. Njegovi osobni dnevnici ulijevaju se u intimnu i provokativnu autobiografiju, izvedenu na sceni.

To je putovanje u snažnim bojama, od umjetnikove mladosti do danas. Publiku će zahvatiti tok misli koji povezuju dnevne aktivnosti, kipeći neodoljivim idejama i ambicioznim projektima te noćnim postoja- njem, kada se kreativnost stapa s bijesom i promišljanjem o životu te ljubavlju i seksom.

Čitati dnevnik znači otkriti višestruke, kontradiktorne i intrigantne strane Jana Fabrea, koji se otkriva ponekad vizionarskim, ponekad razoružavajućim i pronicljivim, ponekad trnovitim i dirljivim, provokativnim i kolebljivim, subverzivnim i ponosnim na svoju flamansku figurativnu tradiciju… A onda se pojavljuje očigledan i značajan nesklad između umjetnikova života tijekom dana, bogatog dojmovima, senzacijama, radom, performansima, izložbama, projektima i njegovim životom noću, možda čak i intenzivniji – intiman, razderan, neodoljiv, pun kreativnog bijesa, sada meditativnog, sada “sangviničnog”. Afirmacija neograničene znatiželje i neiscrpne energije, vrteći se na ovim stranicama oko uloge tijela, tijela koje je i duhovno i materijalno, kulturno i visceralno, mjesto misli ali i krvi, mokraće, sperme, jezgre vječnog toka rođenja-smrti-ponovnog rođenja. Portret tamnocrven i privlačan.

Franco Paris

Info

Datum:
11.06.
Vrijeme:
20:00 - 21:30
Cijena:
60kn
Događanje kategorije:
,
Website:
https://kmd.hr/predstave/jan-fabre-night-writer/

Lokacija

Kazalište Marina Držića
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

Organizator

Kazalište Marina Držića
Telefon:
(020) 321-088‎
Email:
ured@kmd.hr
Website:
www.kmd.hr