Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

KD Kolarin – Mare Fjočica

01.07. u 21:30 - 23:00

Pred nama je nova premijera Kazališne družine Kolarin koja ovu godinu obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja, a ova predstava je posvećena legendarnoj glumici Žuži Egrenyi, koja je u Kolarine utkala dodatnu ljubav prema glumi i teatru.

Premijerna izvedba MARE FJOČICA, autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića održat će  se 28. lipnja u 21:30 sati na Poljani Mrtvo zvono. Reprizne izvedbe su 29. i 30. lipnja te 1. srpnja.

Ulaznice se mogu rezervirati i kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića, broj telefona 321-088 ili online preko stranice ulaznice.hr. Podsjećamo da je broj mjesta ograničen obzirom na preporuke HZJZ.

O PREDSTAVI:

Komediju Josipa Lovrića “Mare Fjočica” režira Paolo Tišljarić, kojemu je ovo već četvrta suradnja s KD Kolarin. Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u dubrovačkom teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes publike pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. u Pilama snimljena i za državnu televiziju, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra.  Više  je puta zadnjih godina reprizirana na HTV-u pa su je mogli vidjeti i mlađi naraštaji. Lovrić je uvijek naglašavao kako drama kao forma valja biti pisana prvenstveno za čitanje, a uprizorenje joj može biti samo dodatno ostvarenje. Vjerojatno se iz toga razloga dramske dionice u Mari Fjočici nižu bez oznake o tome tko ih izgovara. Lovrić u ovoj neodoljivoj komediji, na  simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

 

O DRUŽINI:

KAZALIŠNA DRUŽINA KOLARIN osnovana je 2010. godine u cilju promicanja dubrovačke književne i scenske riječi, njegovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih djela za djecu i odrasle. Prvi nastup zbio se prilikom predstavljanja knjige Iva Rudenjaka, kratkim igrokazom “Stolovi i stočići” izvedenim 5. prosinca 2010., a napisala ga je i režirala Paola Dražić Zekić. Kolarini su dosad izveli “Šporku kanastu” Matka Sršena, u režiji Radmile Milaković, “Skerac sa Svete Marije” prema tekstu Borisa Njavra u režiji glumice Žuže Egrenyi, “Božić djeda Martina” L.N. Tolstoja i “Božićni čarobni napitak“ ,“Dugonja Trbonja i Vidonja“ u adaptaciji i režiji Tajane Martić, “Ribarske svađe” Carla Goldonija i “Matrimonijo” Joza Lovrića u režiji Žuže Egrenyi ,“Ježevu kućicu“Branka Ćopića u režiji Darije Mikulandre Žanetići “Vjeru iznenada”, Marka Bruerovića “Novelu od Stanca“ Marina Držića i „Karaoke show“ Davora Spišića u režiji Paola Tišljarića.

 

O REDATELJU:

PAOLO TIŠLJARIĆ je rođen 1991. u Zagrebu, gdje je diplomirao kazališnu režiju i radiofoniju  na Akademiji dramske umjetnosti 2016. godine s predstavom Nesporazum A. Camusa. Do sada je postavio brojne predstave u HNK Zagreb, GK Trešnja, GK Gavella, DK Dubrava, KMD, na DLJI i drugo. Bio je asistent mnogim poznatim redateljima, primjerice T. Panduru, I. Buljanu, K. Dolenčiću, O. Frljiću, A. Popovskom, J. Kici i I. Boban. Suosnivač je umjetničke organizacije THEARTE. Član je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

REDATELJ: PAOLO TIŠLJARIĆ

IZBOR KOSTIMA: AIDA MACHIEDO

OBRADA GLAZBE: ŽARKO DRAGOJEVIĆ

TEHNIČKA PODRŠKA NA LOKACIJI: FIFI SOUND

JEZIČNA SAVJETNICA: IVANA LOVRIĆ JOVIĆ

GRAFIČKO OBLIKOVANJE: MAJI STUDIO

 

ULOGE:

MARE FJOČICA – MARINKA METKOVIĆ

GOSPAR CVJETO – ANDREO BEZIĆ

LINA – JELENA MARŽIĆ

LUKRE – JELICA ČUČEVIĆ

ŠIME – ANTE TONĆI ĐURKOVIĆ

ĐURO – LEO MRKIĆ

KONOBARICA – AIDA MACHIEDO / DARIJA MIKULANDRA

ZAHVALJUJEMO

IVANI LOVRIĆ JOVIĆ I MARINI UCOVIĆ ŠTO SU BEZ NAKNADE DOZVOLILE IZVOĐENJE OČEVOG TEKSTA, DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA, UDRUZI PRIJATELJA DUBROVAČKE STARINE, GRAD U DUBROVNIKU I PONAJVIŠE SUSJEDIMA NA SVETOJ MARIJI KOJI SU PRATILI NAŠE PROBE

U PREDSTAVI SE KORISTE KOSTIMI I SCENOGRAFIJA IZ FUNDUSA KAZALIŠTA MARINA DRŽIĆA.

 

W: www.kolarin.hr

E: info@kolarin.hr

Info

Datum:
01.07.
Vrijeme:
21:30 - 23:00

Organizator

Kazališna družina Kolarin
Email:
info@kolarin.hr
Website:
www.kolarin.hr

Lokacija

Poljana Mrtvo zvono
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa