Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom – Nada Topić

23.10.2020. u 19:00

Petak 23. listopada rezervirajte za još jednu jesensku književnu večer u sklopu ciklusa  Književnosti u Lazaretima. Razgovor s Autorom. Staša  Aras ovaj put u goste je pozvala književnicu i knjižničarku Nadu Topić iz Solina.  Autorica je više stručnih i znanstvenih radova iz područja knjižničarstva, povijesti knjige i čitanja te je izlagala na međunarodnim i domaćim znanstvenim i stručnim skupovima. Književnica koja piše poeziju i kratku prozu. njeni tekstovi  objavljivani su i izvođeni na Trećem programu Hrvatskog radija, u časopisima (Zarez, Fantom slobode, Poezija, Tema, Sarajevske sveske, Riječi, Panorama, Mogućnosti…), u zbornicima i na internetskim portalima.

Autorica je pet zbirki pjesama (Svetac u trajektnoj luci, Meteorologija tijela, Bezbroj i druge jednine, Otac i Sestra), dviju zbirki lirskih proza (Male stvari, Stope u snijegu), slikovnice (Kako se rodila roda) i znanstvene monografije (Knjižara Morpurgo u Splitu (1860.-1947.) i razvoj kulture čitanja).

Razgovarat ćemo o njenim zbirkama iz obiteljskog ciklusa Otac i Sestra kao i lirskoj prozi Stope u snijegu.

Prostor Art radionice Lazareti (lađa X) je organiziran u skladu  s općim  higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ,posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske za vrijeme boravka u zatvorenom prostoru.

Programske aktivnosti ARL podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Info

Datum:
23.10.2020.
Vrijeme:
19:00
Događanje kategorije:
, , , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa