Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Mjesec hrvatske knjige / Koncert – recital “Alla stagion dei fiori” Pjesme i arije na stihove Pietra Metastasija

29.10.2020. u 20:00 - 21:00

U sklopu manifestacije Mjesca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) u četvrtak, 29. listopada 2020., u Dubrovačkim knjižnicama održat će se koncert „Alla stagion dei fiori“ nadahnut nedavno otkrivenom i objavljenom zbirkom pjesama Ariette Ivana pl. Zajca. Koncert počinje u 20 sati u Saloči od zrcala, a u nastupit će sopranistica Marijana Cirkveni i na klaviru Danijela Petrić.

Pjesme su skladane u stilu belcanta na stihove Pietra Metastasija. Nastale su za vrijeme Zajčevog studija u Milanu i sadrže brojne skladbe za sve glasove. Na koncertu će po prvi put integralno biti izvedene Ariette za sopran. Uz Zajčeve solo pjesme na program su uvrštena djela N. Vaccaija, G. Sartija, W. A. Mozarta i F. Schuberta i jedno glazbeno iznenađenje. Program recitala povezuju stihovi Pietra Metastasija, jednog od najpopularnijih i najomiljenijih pjesnika i libretista 18. stoljeća. Brojni skladatelji posegnuli su za Metastasijem stvorivši najljepša djela vokalnog repertoara. Ovaj recital koncert nastojanje je da se predstavi jedan maleni dio tog vrijednog opusa.

Koncert se ostvaruje u suradnji Udruge Mala opera i Glazbene radionice Sorgo uz potporu Dubrovačkih knjižnica i Ministarstva kulture i medija.

Poštivajući epidemiološke mjere i preporuke, broj posjetitelja mora je biti ograničen pa se za dolazak na koncert potrebno prijaviti  putem maila press.dkd@gmail.com

 

Info

Datum:
29.10.2020.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
,

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr