Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Međunarodni dan muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

18.05. u 10:00 - 12:00

Međunarodni dan muzeja ustanovilo je 1977. Međunarodno vijeće muzeja, a od tada se 18. svibnja obilježava svake godine u više od 35 tisuća muzeja, a ovogodišnja tema je Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije.
U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, Umjetnička galerija Dubrovnik za subotu, 18 svibnja pripremila je zanimljiv program za sve uzraste.
U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik program započinje u 10 sati i to besplatnom likovnom radionicom za djecu vezano za temu Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije koju će voditi akademska slikarica Ivana Miloglav Ivanković. Zbog ograničenog broja polaznika, na radionicu se potrebno prethodno prijaviti i to putem emaila: info@momad.hr ili na tel: 020/ 638 234.
U Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u sklopu našeg tradicionalnog programa Subotnja kava u Galeriji s početkom u 10 sati, organizira se stručno vodstvo kroz novootvorenu izložbu Kristine Restović “Turisti”. Kustosica izložbe, dr.sc. Rozana Vojvoda zainteresirane će posjetitelje upoznati s izložbom vrsne grafičarke, a koja je zapravo priča o „turističkom“ Splitu kojeg i sama generacija autorice rođena sedamdesetih godina poznaje tek odnedavno. Predstavljene grafike rađene od 2014. – 2017. zapravo su završni produkt jednog, u svojoj biti performativnog čina autorice – istraživanja fenomena gibanja turista, njihovih putanji i njihove prisutnosti unutar istih ruta kojima se i sama kreće. Sve grafike nastaju na temelju njenih, kompjuterski obrađenih i likovno modificiranih fotografija koje autorica potom zrcalno otiskuje na cinčanu ploču i podvrgava ih svom primarnom grafičkom mediju, odnosno klasičnim tehnikama bakropisa i suhe igle. Interpretacijom fenomena turizma u rodnom Splitu i okolnim otocima (Hvar), umjetnica dijagnosticira i sve ljeti uzavrele mediteranske gradova i hektičku atmosferu koju prekomjerna turistička posjećenost sa sobom nosi.
Osim pripremljenih programa posjetitelji će moći pogledati i aktualne izložbe, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbu Zlatana Vehabovića „U olovno nebo“, ali i stalni postav Umjetničke galerije Dubrovnik na kojemu su izložena izabrana djela iz bogate zbirke UGD, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložbu Kristine Restović „Turisti“ te u Atelijeru Pulitika stalni postav s izborom djela Đura Pulitike iz zbirke UGD.
Ulaz na sve tri izložbene lokacije Umjetničke galerije Dubrovnik bit će besplatan, a publikacije u izdanju UGD, plakati i platnene torbe s logom UGD, prodavat će se s popustom od 30%.
Obilježimo zajedno Međunarodni dan muzeja!

Info

Datum:
18.05.
Vrijeme:
10:00 - 12:00
Događanje kategorije:
, ,
Website:
www.momad.hr

Organizator

Umjetnička galerija Dubrovnik
Telefon:
+385 (0)20 426 590
Email:
info@momad.hr
Website:
www.momad.hr

Lokacija

Umjetnička galerija Dubrovnik
Ulica Frana Supila 23
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020 426 590
Website:
www.ugdubrovnik.hr