Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Midsummer Scene: Romeo and Juliet

05.12. u 21:30
Od 22.06.2019. u 21:30
- 05.07.2019. u 23:00

ROMEO I JULIJA PO PRVI PUT NA DUBROVAČKOM LOVRJENCU
NAJGLASOVITIJA SHAKESPEAROVA LJUBAVNA PRIČA NA 6. IZDANJU FESTIVALA MIDSUMMER SCENE

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti predstava Romeo i Julija. Ta će se najglasovitija ljubavna priča na svijetu prvi puta na Lovrjencu čuti na engleskom jeziku. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontest početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.
Sean Aita, koji prvi puta režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već tridesetak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište u čiji je glavni repertoar bila uvrštena velika festivalska uspješnica Midsummer Scene-a iz 2016.-e godine, predstava Na Tri kralja.
Ove godine iskusni devetočlani ansambl predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ovaj mladi glumački dvojac nedavno je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi i upravo će im Dubrovnik obilježiti početak karijere.
Sve ostale uloge u predstavi igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Hrvat Filip Krenus.

Izvedbe ove rane Shakespeareove tragedije saživjet će s prostorom tvrđave Lovrjenac uz pomoć kostimografkinje i scenografkinje Maire Vazeou koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture, dok će dizajn svjetla kreirati Aleksandar Mondecar.

Festival Midsummer Scene počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja. Osim nove premijere Romea & Julije koju će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, pripremili smo i druga događanja poput koncerta, cabareta, gostovanja, i Držića na engleskom jeziku.
Partneri ovogodišnjeg festivala su Dom Marina Držića, Dubrovački simfonijski orkestar, Kazlište Marina Držića, Društvo prijatelja dubrovačke starine, a posebna zahvala ide Dubrovačkim ljetnim igrama kao i svim sponzorima i medijskim partnerima.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Info

Od:
22.06.2019. u 21:30
Do:
05.07.2019. u 23:00
Događanje kategorije:
, ,

Lokacija

Tvrđava Lovrjenac
Ul. od Tabakarije 29, 20000, Dubrovnik
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Website:
http://midsummer-scene.com/