Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Županijsko natjecanje u čitanju naglas za osnovne škole u Dubrovačkim knjižnicama

07.11.2019. u 17:00 - 19:30

Sedmu godinu za redom Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad pridružuje se Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje se provodi u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, a održat će se u četvrtak, 7. studenoga 2019. u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 17 sati. Organizatorice Županijskog natjecanja u čitanju naglas su knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Deša Ficović Kosović i Nikolina Miloslavić.

Na natjecanju će nastupiti učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecat će se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Pobjednici u svakom uzrastu, u pratnji svojih mentora nastupit će na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga.

Inicijatori i organizatori Sedmog nacionalnog natjecanja u čitanju naglas i ove godine su Narodna knjižnica Grad, čitaonica Vlado Gotovac iz Siska i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. r.) u Hrvatskoj. Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.

Info

Datum:
07.11.2019.
Vrijeme:
17:00 - 19:30
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa