Loading Događanja

« Sva Događanja

Otvorenje izložbe “Orlando – simbol slobode”

04.09. u 20:30 - 22:00

Središnja godišnja izložba Dubrovačkih muzeja „Orlando – simbol slobode“ bit će postavljena u Kneževu dvoru do kraja studenoga 2019. godine. Riječ je o projektu kojim Dubrovački muzeji daju prilog obilježavanju “Orlandove godine”, proglašene u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku. Nastavak je to središnjih godišnjih izložbeno-izdavačkih projekata ove ustanove, koji imaju za cilj brendiranje Dubrovnika na osnovu njegove kulturne i povijesne baštine.
Projekt ima za cilj podići razinu svijesti o višeznačnosti Orlandova stupa kroz sveobuhvatno sagledavanje njegove važnosti u kulturnoj i povijesnoj baštini Dubrovnika i Hrvatske, kao sastavnice europske baštinske cjelovitosti.
Izložba je koncipirana u više tematskih cjelina koje se, među ostalim, bave povijesnim okvirom kraja 14. i početka 15. stoljeća Dubrovačke Republike u europskim političkim procesima te fenomenom njegove pojave u Dubrovniku, njegovim graditeljima i umjetničkim dosezima u kontekstu onodobnog dubrovačkoga kiparstva, a predočavaju i motiv Orlanda u europskoj, hrvatskoj i dubrovačkoj književnoj i glazbenoj baštini.
Uz stručnjake iz muzeja, na izložbi su angažirani i vanjski suradnici, vrsni hrvatski znanstvenici, među kojima i akademik Igor Fisković, dr.sc. Zdenka Janeković Römmer, dr. sc. Vinicije B. Lupis, dr. sc. Morana Čale i dr. sc. Enio Stipčević.
Postav izložbe potpisuje studio Rašić+Vrabec, a izložbu prati široka promotivno-edukativna akcija usmjerena prema najširoj publici, kao i poseban set muzejskih suvenira inspiriranih Orlandom.

Info

Datum:
04.09.
Vrijeme:
20:30 - 22:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovački muzeji
Telefon:
020 321 497
Email:
info@dumus.hr
Website:
www.dumus.hr

Lokacija

Knežev dvor
Pred Dvorom 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
+385(0)20 417101
Website:
www.dso.hr