Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Ozvučeni listopad u Art radionici Lazareti _ Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

15.10. u 19:30 - 21:00
Zvučna avantura kakvoj nema premca!!!
Pridružite nam se u improvizacijskom čarobjnaštvu dvoglavog čudovišta. 
U petak 15.10. u Art radionici Lazareti u Ozvučenom listopadu koncertom eksperimentalne glazve i impro-zvuka predstavit će se Manja Ristić i Mark Vernon.
Početak je u 19:30 h, a ulaz je slobodan.
Ristić / Vernon probudit će stare zidine Art radionice Lazareti kolekcijom opsjedajućih zvukova iz njihovih zvučnih arhiva te pružiti nove poglede i uvide u korištenje zvučnih objekata i nekonvencionalnih instrumenata.
Mark Vernon dolazi iz Glasgowa, a u svome se radu bavi straživanjem ideje audio arheologije, magnetske memorije i nostalgije. U središtu njegovog rada nalazi se fascinacija intimnošću radijskog glasa, zvukom okoliša, zastarjelim medijima i prisvajanjem nađenih snimki. Bogata zbirka kućnih snimaka, audio pisama, diktiranih bilješki, poruka s telefonskih sekretarica i drugih izgubljenih glasova često pronađe put do njegovh neobičnih audio radova. Ti su različiti elementi prerađeni u radiofonijske kompozicije za emitiranje, višekanalne difuzije, snimke na nekom od čvrstih medija ili izvedbe uživo.
Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979; violinistica, sound artist, pjesnikinja, kustosica i istraživačica aktivna u prostoru elektro-akusitične i klasične glazbe, improvizacije s instumentima i eksperimentalnog sound-arta. Njezin rad stapa intuitivnu kompoziciju i prakse snimanja na licu mjesta (filed recording) s fokusom na interdiciplinarni pristup, akuzmatične forme, radio-art i akustičku ekologiju. Manja Ristić živi i radi na Korčuli.

Info

Datum:
15.10.
Vrijeme:
19:30 - 21:00
Događanje kategorije:
, , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa