Loading Događanja

« Sva Događanja

DSO – Pavle Zajcev,dirigent – Mihaela Čuljak, violončelo

14.05. u 21:00 - 22:30

U sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće, održati će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod umjetničkim vodstvom maestra Pavla Zajceva, a kao solistica nastupiti će vođa čela DSO-a Mihaela Čuljak.
Pavle Zajcev diplomirao je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia. Također se usavršavao na majstorskim tečajevima M. Flaksmana, S. Soundeckione, D. Grigoriana, V. Messermanna, J. Chuchroa, E. Schoenfeld, A. Menesesa. Kao solisti nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar i Dubrovački simfonijski orkestar.

Kao član Zagrebačkog klavirskog tria pobjeđuje na Tribini „Darko Lukić“ 1998. te osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju komornih sastava „C. Hennen“ u Nizozemskoj. U rujnu 2000. Trio osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju komorne glazbe TICC u norveškom gradu Trondheimu. Kao komorni glazbenik sudjeluje na mnogim festivalima na kojima jesurađivao sa umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky,Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Petrović, Đuro Živković, Edin Karamazov, Dmitry Sinkovsky i dr.

Od 2002.-2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (komorna glazba). Svoj dirigentski debut ostvario je s Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011. do 2014. godine. Također je dirigirao Gudačima Simfonijskog orkestra HRT-a, i Samoborskim gudačima.

Info

Datum:
14.05.
Vrijeme:
21:00 - 22:30
Događanje kategorije:
,
Website:
https://www.dso.hr/hr/koncerti-i-ulaznice/koncerti-2021/svibanj/1522-dso-14-5-2021-hrv

Organizator

Dubrovački simfonijski orkestar
Telefon:
020/417 110
Email:
sales@dso.hr
Website:
www.dso.hr

Lokacija

Knežev dvor
Pred Dvorom 3
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa