Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Petodnevna manifestacija ”Dani fizike u Dubrovniku”

14.10.2019. u 11:00 - 14:00

S veseljem najavljujemo novu petodnevnu manifestaciju „Dani fizike u Dubrovniku“ u okviru koje će se održavati radionice s pokusima iz fizike za učenike svih dubrovačkih osnovnih škola od petoga do osmoga razrda i zainteresiranih srednjih škola pod nazivom „Ljepota fizike : Betinim stopama“. Laboratorijske vježbe iz fizike predstavljaju program interaktivnih radionica koja pokrivaju različita područja: Napetost površine, Termodinamiku; Galvanske članke i Magnetizam. Radionice će se održavati od 14. do 18. listopada 2019.

Nemjerljiva je intelektualna korist kao temelj znanstvenog razmišljanja za buduće obrazovanje dubrovačke djece. Popularizacija prirodnih znanosti, poglavito fizike kroz laboratorijska istraživanja vođena u okviru laboratorijskih vježbi uključuju angažman učenika uz pomoć stručnih voditelja za prevladavanje tradicionalnog pristupa. To jest, odvajanjem osnovnih fizikalnih koncepata od specijalizirane nastave fizike za prirodoslovno-matematička i tehička usmjerenja smještamo fiziku u jedan širi okvir.

Dubrovačke knjižnice su odlučile nastavak radionica i suradnju s Udrugom Prirodopolis s obzirom na uspjeh radionica koje se se odvijale u Lazaretima od 16. do 20. travnja 2018.

Manifestaciju organiziraju Dubrovačke knjižnice, kao idejni začetnici manifestacije ovoga tipa u Hrvatskoj, u suradnji s Udrugom za promicanje prirodoslovlja „Prirodopolis“, a uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Caboga Stiftung.

Info

Datum:
14.10.2019.
Vrijeme:
11:00 - 14:00
Kategorija:

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr