Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Plamen vukovarskog svjetla u Gradu

04.12.2019. u 19:30 - 21:00

U okviru obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, u organizaciji Grada Dubrovnika, ove srijede 4. prosinca 2019., u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića, s početkom u 19 sati i 30 minuta, izvest će se glazbeno-scenska predstava ‘’Plamen vukovarskog svjetla’’. Ulaz na izvedbu je besplatan.

 

Riječ je o predstavi kroz koju se priča priča o gradu Vukovaru prije rata, o obrani tijekom “Bitke za Vukovar“ i o gradu Vukovaru danas. Prikazat će se ujedno tri filma: “Plamen Vukovarskog svjetla“, “Bitka za Vukovar“ i “Vukovar danas“ te se održati ceremonije unošenja, blagoslova i dijeljenja plamena donesenog iz Vukovara. Sudjeluju članovi Folklornog ansambla ‘Linđo’ i ‘Mali Linđo’ Osnovne škole Antuna Masle iz Orašca.

 

Ovaj posebni glazbeno-scenski prikaz projekt je dvojice vukovarskih branitelja Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića, a izvedba u Dubrovniku bit će 195. po redu, nakon brojnih izvedbi po Hrvatskoj i svijetu. Gledatelji, zahvaljujući specijalnim svjetlosnim, zvučnim i mirisnim efektima, imaju osjećaj da i sami sudjeluju u svim događanjima. Ujedno, riječ je o predstavi koja ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta i mladima.

 

Nakon izvedbe moći će se vidjeti i izložba ratnih fotografija nastalih tijekom obrane Vukovara te kupiti knjige “Bitka za Vukovar, ne plači moj Dobri Anđele” autora Damira Plavšića i “58” HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca autora Damira Markuša, koje opisuju bitku za Vukovar.

Info

Datum:
04.12.2019.
Vrijeme:
19:30 - 21:00

Organizator

Grad Dubrovnik
Email:
mkaticic@dubrovnik.hr

Lokacija

Sportska dvorana Gospino polje
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa