Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Darko Šimičić u ARL, predavanje – o umjetničkom radu Tomislava Gotovca i V.D.Trokuta

11.06. u 20:00 - 21:00

U Art radionici Lazareti Darko Šimičić likovni kritičar i voditelj programa Instituta Tomislav Gotovac iz Zagreba održat će 11. lipnja u 20 sati predavanje o umjetničkom radu Tomislava Gotovca i V.D.Trokuta.

Darko Šimičić je likovni kritičar i kustos iz Zagreba. Od 1979.do 1982. bio je aktivan kao vizualni umjetnik, izlažući na više izložbi i sudjelujući u akcijama. Krajem 1970-ih započeo je prikupljati arhiv i kolekciju djela suvremenih hrvatskih umjetnika. Od 1994. do 2006. radio je u Soros centru za suvremenu umjetnost (kasnije Institut za suvremenu umjetnost). U razdoblju od 2006. do 2009. radio je u dokumentaciji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.Trenutno radi kao istraživač i tajnik Instituta Tomislav Gotovac,smještenog u kultnom Gotovčevu stanu,u Krajiškoj ulici gdje se zajedno s Gotovčevom suprugom Zorom Cazi Gotovac i kćerkom Sarom Gotovac brine o ostavštini legendarnog umjetnika.Njegovo profesionalno zanimanje usredotočeno je na avangarde 1920-ih i 30-ih (Zenitizam, Dada, Bauhaus, fotomontaže) te grupe i pojedince u hrvatskoj umjetnosti 1960-ih i 1970-ih (Gorgona, Mangelos, Grupa šestorice umjetnika, Tomislav Gotovac).

Bio je kustos niza izložbi, piše stručne tekstove i kritike te održava predavanja u zemlji i inozemstvu.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Program i rad ARL 2021 podržavaju i omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH; Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

 

 

 

Info

Datum:
11.06.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
, , , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa