Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predavanje: Demokracija i demokratski politički sustav

29.11.2018. u 15:00 - 16:30

Demokracija i demokratski politički sustav prvo je predavanje u ciklusu unutar programa Civilne kompetencije i građanska participacija.

Predavač: prof.dr.sc. Pero Maldini, Odjel za komunikologiju Svučilišta u Dubrovniku

Cilj predavanja je upoznati, razumjeti i primijeniti temeljne vrijednosti demokracije, razumjeti strukturu i funkcioniranje demokratskog političkog sustava.

Kroz interaktivno predavanje polaznici će se upoznati i raspravljati o osnovnim pojmovima demokracije (određenje, temeljni oblici), posredovanju društvenih interesa, političkom utemeljenju demokracije, demokratskom poretku (utemeljenje i obilježja demokratskog poretka), demokratskom političkom sustavu (obilježja demokratskog političkog sustava i demokratskog procesa odlučivanja) te temeljnim vrijednostima demokracije (sloboda, jednakost, građanska i politička prava, tolerancija, kompromis i konsenzus) posebice njihovom značenju i praktičnoj implementaciji.

Program je dio projekta “UniActive” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda čiji je nositelj ESN Dubrovnik, a parteri Udruga za mlade Maro i Baro i Sveučilište u Dubrovniku.

Info

Datum:
29.11.2018.
Vrijeme:
15:00 - 16:30
Kategorija:

Lokacija

Sveučilište u Dubrovniku
Branitelja Dubrovnika 29
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa