Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Mjesec hrvatske knjige / Predavanje Hrvoja Mesića o elektromagnetskom zračenju

14.11.2019. u 18:00 - 19:00

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige Dubrovačke knjižnice ugostit će fizičara Hrvoja Mesića u Čitaonici Narodne knjižnice Grad koji će govoriti o elektromagnetskom zračenju u četvrtak, 14. studenoga 2019., s početkom u 18 sati.

Živimo na dnu oceana elektromagnetskog zračenja. A u svakodnevnom govoru izraz zračenje pokriva širok spektar izvora i učinaka koje prosječno obrazovan čovjek poznaje uglavnom površno, pridajući pojedinim dijelovima spektra svojstva koja objektivno ne postoje. Česte su neutemeljene zastrašujuće tvrdnje  o utjecaju na ljude. No razumno je
eventualne opasnosti objektivno opisati, ne negirati ih tamo gdje postoje i obrnuto ne uzbunjivati oko nečega što ne postoji. Zato ćemo elektromagnetski spektar najlakše približit stavljanjem u fokus njegovo djelovanje na naše zdravlje i zaštitu, suprostavljajući korisne i štetne učinke. U tom smislu usvajanje cjelovitog preglednog prikaza EM spektra čini neizostavni dio opće kulture današnjeg čovjeka.

Hrvoje Mesić vodio je u listopadu, drugu godinu za redom, petodnevnu manifestaciju „Dani fizike u Dubrovniku“ u okviru kojih su se održavale radionice s pokusima iz fizike za učenike dubrovačkih osnovnih škola pod nazivom „Ljepota fizike: Betinim stopama“.Manifestaciju su organizirali Dubrovačke knjižnice, kao idejni začetnici manifestacije ovoga tipa u Hrvatskoj, u suradnji s Udrugom za promicanje prirodoslovlja „Prirodopolis“.

 

Info

Datum:
14.11.2019.
Vrijeme:
18:00 - 19:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr