Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Putositnice utorkom: Predavanje i predstavljanje knjige Jasena Boka „Latinskom Amerikom uzvodno – za Che Guevarom od Patagonije do Kube“ .

24.09. u 19:00 - 20:00

Jesenski ciklus „Putositnica utorkom“ Dubrovačke knjižnice započinju putopisnim predavanjem i predstavljanjem knjige Jasena Boka „Latinskom Amerikom uzvodno – za Che Guevarom od Patagonije do Kube“ .

Jasen Boko, diplomirani profesor književnosti i dramaturg, pustolov koji sebe najradije opisuje kao nomada, zaputio se na četveromjesečno putovanje JužnomAmerikom kako bi posjetio sva ključna mjesta u biografiji legendarne ikone lijevih pokreta, kontroverznog gerilca i revolucionara, ali i stravstvenog putnika,  Ernesta Che Guevare. Krenuvši iz Cheove rodne Argentine i promijenivši više od dvjesto prijevoznih sredstava, Boko je proputovao 50.000 kilometarai zašao u samo srce Južne Amerike, otkrivajući  jedan Europi malo poznati kontinent velikih kontrasta, dubokih ekonomskih razlika i ozbiljnog siromaštva na kojem su vojni udari i diktature česti, a čiji osiromašeni stanovnici ipak vjeruju kako nemaju što izgubiti te glasno na ulici prosvjeduju protiv društvene nepravde, bune se protiv lošeg ekonomskog stanja ili ukidanja socijalnih servisa. Ne robujući strogo zacrtanoj ruti i pokušavajući otkriti tko je doista bio Che Guevara, kako je od hedonista i avanturista postao kontroverzni revolucionar te što on danas znači stanovnicima tog nemirnog kontinenta, Boko često razgovora s ljudima koje susreće, s onima kod kojih odsjeda i s onima koji su na neki način povezani s Cheom. U tim razgovorima otkriva koliko korupcija i kriminal utječu na njihov život, kako preživljavaju, u što vjeruju, kako se opuštaju, čemu se nadaju…  Priča o Cheu tako postaje i pričom o povijesti jednog  kontinenta, njegovim stanovnicima i njihovim sudbinama…

Pridružite nam se u utorak, 24. rujna u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad  i s Jasenom Bokom krenite na putovanje  koje će, kao i knjiga,biti ‘dinamično, duboko promišljeno, profinjeno, povremeno tužno, sasvim sigurno duhovito, poučno i zanimljivo’.

Info

Datum:
24.09.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik
Telefon:
020/324-084
Email:
dubrovacke-knjiznice@dkd.hr
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr