Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predstavljanje knjige umjetnika: Bilješke o nesigurnostima // Maja Marković

21.02. u 19:00 - 20:00

Predstavljanje nove knjige iz serije Knjige umjetnika Art radionice Lazareti  – Maja Marković  “Bilješke o nesigurnostima”

 

Maja Marković rođena je u Zagrebu 1979. godine. Diplomirala je slikarstvo na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti 2011. u Zagrebu u klasi profesora Ante Rašića. Za svoj rad primila je nekoliko priznanja i nominacija: 2007. finalist je za nagradu Radoslav Putar koje Institut za suvremenu umjetnost dodjeljuje mladim umjetnicima, 2008. godine nominirana je za Vjesnikovu nagradu za likovnu umjetnost Josip Račić, a 2009. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika dodjeljuje joj nagradu za najboljeg mladog umjetnika u toj godini. Boravila je na nekoliko rezidencija za umjetnike: Kultur Bunker, Frankfurt; 2013. BMUK Artist in residence, Kulturkontakt, Beč Akademie Schloss Solitude  2014. godine. Kontinuirano izlaže na samostalnim i skupnim izložbama.

Umjetničke knjige ili knjige umjetnika su pojedinačna umjetnička djela konkretizirana u formi knjige kao medija i objekta. Izadaju ih često sami umjetnici u jednom primjerku ili malim nakladama, nerijetko su primjerci potpisani i označeni rednim brojem. “Definicija knjige umjetnika je arbitrarna i mnogo je načina na koje ih umjetnici oblikuju. Ono što knjigu umjetnika čini drugačijim medijem od ostalih umjetničkih ostvarenja jest činjenica da je se može uzeti u ruku, čitati, listati, gledati, opipati te ona na taj način ostvaruje blisku vezu s publikom. Umjetnicima je to prostor kojeg mogu ispuniti te na taj način prenijeti svoje ideje, stavove, intimna razmišljanja ili aktivistički progovoriti o temama koje ih zanimaju.

ARL je izdavačku seriju knjiga umjetnika pokrenula 2013. godine s idejom podizanja razine suvremene umjetničke produkcije u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz medij koji na najosobnijoj razini komunicira s gledateljem-čitateljem.

Realizirane knjige tiskane su u malim serijama i predstavljaju, svaka za sebe, mali, osobni umjetnički objekt ili privatnu izložbu.

Podaci o knjizi:

Maja Marković _ BIjJešKe O NeSIGUrNOSTIMA

izdavač: Art radionica Lazareti, Dubrovnik

serija: Knjige umjetnika

tekst:Boris Greiner

prijevod:Zana šaškin

skeniranje .Boris cvjetanović

naklada: 100 kom

tisak:Vemako tisak

© Maja Marković, 2019.

Tisak knjiga omogućen je financijskom potporom Ministarstva kulture RH i Grada Dubrovnika 

Info

Datum:
21.02.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
, , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa