Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Predstavljanje monografije siva) (zona … diskursi s periferije

23.09. u 20:00 - 21:00

U Art radionici Lazareti u četvrtak 23. rujna s početkom u 20 sati  Monografiju “siva) (zona … diskursi s periferije” udruge siva) (zona iz Korčule predstaviti će urednik Darko Fritz.

siva) (zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti svojim djelovanjem od 2006. na inicijativu Darka Fritza, umjetnika, dizajnera i kustosa iz Zagreba do danas aktivno uključuje suvremeno lokalno i međunarodno umjetničko stvaralaštvo u postojeće okvire tzv. kulturnog turizma koji se u Korčuli uglavnom oslanja na tradicionalne sadržaje kulturne baštine, uvodeći, uz prezentacije recentne umjetnosti, i baštinjenje povijesti suvremenosti 20. stoljeća kao ravnopravnog čimbenika kulturnog nasljeđa.

Do 2020. održano je ukupno 135 javnih programa koji su u knjizi predstavljeni kroz niz tekstova i reprodukcija. U izložbenom programu predstavljeni su radovi više od 150 umjetnika iz 23 zemlje, čiji su radovi, kao i umjetnička istraživanja članova udruge ilustirani s ukupno 355 reprodukcija, dok su posebno za ovo izdanje objavljeni vizualni radovi Igora Grubića i Darka Fritza. Autori tekstova su Irena Bekić, Marija Borovičkić, Sarah Cook, Bronaċ Ferran, Darko Fritz, Sonja Leboš, Tonka Maleković, Ivana Meštrov, Manja Ristić, Sani Sardelić, Jadranka Winterhalter i Lea Vene.                                                                                      Knjigu je oblikovao Darko Fritz, a objavljena u posebnim izdanjima na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Program i rad ARL 2021 podržavaju i omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH; Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Grad Dubrovnik.

 

Info

Datum:
23.09.
Vrijeme:
20:00 - 21:00
Događanje kategorije:
, , ,

Organizator

Art radionica Lazareti
Telefon:
+385 (0)20 324 633
Email:
arl@du.t-com.hr
Website:
www.arl.hr

Lokacija

Art radionica Lazareti
Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa