Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Promocija zbirke kratkih priča “Kutijica”

16.03.2019. u 18:30 - 19:30

Pozivamo vas u Art radionicu Lazareti na promociju knjige “Kutijica”,  autorice ove zbirka krtkih priča su Lucijana Pendo i Sanja Peršić.

Zanima li vas što se dogodi kad bogati mediteranski dokoličar izgubi mačku? Može li netko takav istinski voljeti skupog kućnog ljubimca s pedigreom i što o njemu kao osobi govori to što je naziva, citiramo: “tigrastom, čistokrvnom i debelom mačketinom”? Lucijana Pendo ima duboko razumijevanje za to da i bogati plaču te je ovoj žrtvi nesretnih okolnosti odlučila posvetiti jednu od svojih priča u zbirci kratkih priča “Kutijica”. Koju i kakvu te što je još smislila i napisala možete provjeriti u subotu (16. ožujka ) u Art radionici Lazareti  u 18:30 sati.

Lucijana će zajedno sa suautoricom zbirke i prijateljicom, Sanjom Peršić, predstaviti zajedničku zbirku kratkih priča u produkciji Društva Slagalica.

Ako nestanak nečijeg blaga nije dovoljna motivacija da dođete, sretne smo da vam spremno možemo odgovoriti da ima tu još puno tema o kojima ne želimo biti previše direktne kako bismo vas ipak mogle iznenaditi. Ono što ćemo vam ovim putem odati općeniti su motivi kojima se bavimo, poput želje za bliskošću, potrage za vlastitom autentičnošću, gubljenja i forsiranja kontrole.

Zanimali su nas ljudi, modusi onog nečeg mekanog u njima što zovemo ‘ljudskošću’. Imaginarni reflektor kratke priče u “Kutijici” uperen je u komadiće čovjeka. Lucijana je pritom sklonija svoje ljubimce promatrati izvana, spremna da zapiše svaku glupost koju pomisle i naprave, bez milosti. Sanja pak svoje pale anđele prisluškuje iznutra i čeka njihove svježe, kompromitirajuće misli.

Kad bi književni likovi imali ikakva prava, vjerojatno bismo obje kršile Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka. Ali što da radimo kad smo bespomoćne u želji da našim likovima stojimo blizu i virimo im u pijat.

Dođite u subotu  u Lazarete i zavirite u “Kutijicu”!

Lucijana Pendo i Sanja Peršić

Details

Date:
16.03.2019.
Time:
18:30 - 19:30
Event Categories:
, , , ,

Venue

Lazareti
Ulica Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map