Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Putositnice utorkom: Zašto putujem? Galapagos, Peru i Costa Rica s Markom Capekom

02.07. u 19:00 - 20:00

Priključujući se sve većem globalnom pokretu obilježavanja Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica, srpanjske „Putositnice utorkom“ ugostit će Marka Capeka, surfera, ronioca, skipera, alpinista, penjača, a inače inženjera elektrotehnike koji je 10 godina radio na UNDP (United Nations Development Programme) projektima vezanima uz obnovljive izvore energije u Hrvatskoj, na Balkanu, u Tadžikistanu i Kirgistanu.

Tijekom posljednjih desetak godina putovao je u zemlje Južne i Centralne Amerike, na sjever Afrike, u Centralnu i Jugoistočnu Aziju, a u utorak, 2. srpnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u putopisnom predavanju popraćenom nizom zanimljivih fotografija, dubrovačkoj publici približit će Galapagos, Peru i Costa Ricu. Marko Capek, čija je misija brinuti  o okolišu i živjeti  u skladu s prirodom, iz ovih se krajeva vratio nedavno, a posjetio ih je i prije deset godina.

Što se u međuvremenu promijenilo? Kako mi kao putnici utječemo na okoliš? Koji je naš okolišni otisak i kako ga umanjiti?, saznajte 2. srpnja u 19 sati u Putositnicama utorkom s Markom Capekom koji je problem plastičnog otpada osvijestio kroz brojna putovanja te danas u potpunosti živi bez, kako to kaže, single-use plastike.

 

Info

Datum:
02.07.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik
Telefon:
020/324-084
Email:
dubrovacke-knjiznice@dkd.hr
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr