Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Radionice kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

26.11. u 18:00
Od 28.10. u 18:00
- 31.10. u 20:00
U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, radionicu kreativnog pisanja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga vodit će Miroslav Mićanović i to u dva turnusa po četiri dana, od 28. do 31. listopada te od 19. do 22. studenoga. Radionica će se održavati od 18 sati, a vikendom u jutarnjim satima.
Ova radionica kreativnog pisanja je zamišljena kao mjesto pisanja i čitanja, otkrivanja mogućnosti da se jednostavnošću i igrom dođe do onoga što se nerijetko u procesu učenja izgubi: spontanost, osjećaj za govor svakodnevnoga, domišljanje i discipliniranje vlastite pjesme priče, koju želimo govoriti, zapisati. Polaznici će imati priliku naučiti kako pjesmu, kratku priču, zapis, sravniti s jezikom svakodnevice i osobnim životnim iskustvima. Kako pisati i opisivati, interpretirati, koja su uporišta i kako se orijentirati u magiji, figurama i skrivenim mjestima i značenjima teksta.
Prijave! 👉 Radionica je namijenjena kako onima koji već pišu poeziju ili prozu tako i početnicima, no broj sudionika je ograničen pa se potrebno prijaviti na e-mail adresu: nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr do utorka 27. listopada u 12 sati.

Voditelj radionice je hrvatski književnik i pjesnik Miroslav Mićanović, ujedno i ovogodišnji dobitnik Nagrade Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički opus i ukupan doprinos hrvatskoj književnosti. Mićanović objavljuje poeziju, prozu i kritike na radiju, u dnevnim novinama i časopisima, a tekstovi su mu nagrađivani i uvrštavani u različite antologije, izbore, preglede te prevođeni na druge jezike. Redovno sudjeluje na hrvatskim i europskim književnim festivalima te vodi radionice kreativnog pisanja diljem Hrvatske.

Organizator

Dubrovačke ljetne igre
Telefon:
020 326 100
Email:
info@dubrovnik-festival.hr
Website:
www.dubrovnik-festival.hr

Lokacija

Ljetnikovac Bunić Kaboga
Batahovina b.b.
Sustjepan, Dubrovačko - neretvanska županija 20236 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa