Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

“Sakupljač Dubrovnik” – faza sakupljanja (9 – 21. ožujka 2020.)

20.03. u 12:00 - 18:00

Sakupljačka akcija i kolektivna izložba vaših stvari i priča o njima

Dragi sugrađani i sugrađanke, prijatelji i prijateljice, sakupljači i sakupljačice,
pozivamo vas na sudjelovanje u akciji i zajedničkom stvaranju izložbe “Sakupljač Dubrovnik”.

 

KAD?
Sakupljanje počinje 9. ožujka i u prvoj fazi traje do 21. ožujka 2020. Možete nas posjetiti svakog radnog dana od 12 do 18 h te subotama od 11 do 13 h. A u više ćemo navrata organizirati druge sakupljačke aktivnosti, zabave, razgovore i sl.

SKUPI
Donesite nam razne predmete, suvenire, fotografije, novine, novinske članke, gramofonske ploče i kasete, nevraćene video kasete, knjige, tehničke uređaje i razne dokumente vremena; iskaznice,ulaznice, plakate, vaše svakodnevne i osobne predmete, otrgnute stranice kalendara, kuharice, zaboravljene stranice albuma, dnevnika, spomenara; crteže, tekstove i druge memorabilije… ono što je upisano u vaše biografije i kronologije grada i što ne želite zaboraviti.

ISPRIČAJ I SLIKAJ
Svi se doneseni predmeti popisuju, fotografiraju, opisuju (postavit ćemo vam tri jednostavna pitanja o donesenim predmetima) i izlažu na izložbi. Svi se predmeti vraćaju donositeljima i su-autorima nakon završetka izložbe.

SLOŽI
Prostor Art radionice Lazareti ovom akcijom i izložbom postaje privremenim „reciklažnim dvorištem“, prostorom „Sakupljača Dubrovnik“, a vaši svakodnevni i osobni predmeti glavnim protagonistima izložbe u nastajanju na kojoj ćemo zajedno kroz sakupljene predmete ispričati priče o nama i gradu kao zajednici.

IZLOŽI
Izložba nastaje kroz sam proces sakupljanja i pričanja. Budite i vi njezin sukreator, protagonist, akter i zainteresirani posjetitelj. Izložba se stalno nadopunja vašim stvarima i možete je posjećivati više puta bilo kao posjetitelj bilo kao sudionik i donositelj predmeta.

KAD?
Sakupljanje počinje 9. ožujka i u prvoj fazi traje do 21. ožujka 2020. Možete nas posjetiti svakog radnog dana od 12 do 18 h te subotama od 11 do 13 h. A u više ćemo navrata organizirati druge sakupljačke aktivnosti, zabave, razgovore i sl.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Predmeti i izložba se snima i fotografira za potrebe dokumentiranja i promocije. Sudjelovanjem u aktivnostima “Sakupljača Dubrovnik” sudionik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za aktivnost “Sakupljač Dubrovnik” i projekt “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”, te u tiskanim i e-izdanjima koje vezano uz aktivnosti projekta “Mjesto zajednice” objavljuje ARL ili projektni partneri.

“Sakupljač Dubrovnik” se organizira u sklopu projekta “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”. Projekt provode Art radionica Lazareti, Udruga Deša Dubrovnik, Studentski teatar Lero, Dubrovačke ljetne igre i Grad Dubrovnik.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.

Info

Datum:
20.03.
Vrijeme:
12:00 - 18:00

Organizator

Art radionica Lazareti
Telefon:
+385 (0)20 324 633
Email:
arl@du.t-com.hr
Website:
www.arl.hr

Lokacija

Art radionica Lazareti
Frana Supila 8
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa