Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Sakupljačka akcija i kolektivna izložba Sakupljač Dubrovnik  

04.08. u 12:00
Od 18.05.2020. u 12:00
- 31.05.2020. u 19:00

Dragi sugrađani i sugrađanke, prijatelji i prijateljice, sakupljači i sakupljačice,
pozivamo vas na sudjelovanje u akciji i zajedničkom stvaranju izložbe “Sakupljač Dubrovnik”.

KAD?
Započeli smo u ožujku Sakupljačku akciju i kolektivnu izložbu vaših stvari i priča o njima.  5. svibnja ponovno su otvorena vrata Art radionice Lazareti ( lađa X)  za posjetitelje. Otvoreni smo od svakog radnog dana (pon-pet) od 12 do 19 sati.                                                                                                                     

SKUPI
Donesite nam razne predmete, suvenire, fotografije, novine, novinske članke, gramofonske ploče i kasete, nevraćene video kasete, knjige, tehničke uređaje i razne dokumente vremena; iskaznice, ulaznice, plakate, vaše svakodnevne i osobne predmete, otrgnute stranice kalendara, kuharice, zaboravljene stranice albuma, dnevnika, spomenara; crteže, tekstove i druge memorabilije…ono što je upisano u vaše biografije i kronologije Grada i što ne želite zaboraviti.

ISPRIČAJ I SLIKAJ
Svi doneseni predmeti se popisuju, fotografiraju, opisuju (odgovorom na  tri jednostavna pitanja o donesenom predmetua) i izlažu na izložbi. Svi predmeti biti će vraćeni donositeljima i su-autorima po završetku izložbe.

SLOŽI
Prostor Art radionice Lazareti ovom akcijom i izložbom postaje privremenim „reciklažnim dvorištem“,  prostorom „Sakupljača Dubrovnik“, a vaši svakodnevni i osobni predmeti glavnim protagonistima izložbe u nastajanju na kojoj ćemo zajedno kroz sakupljene predmete ispričati priče o nama i Gradu kao zajednici.

IZLOŽI
Izložba nastaje kroz sam proces sakupljanja i pričanja. Budite i vi njezin sukreator, protagonist, akter i zainteresirani posjetitelj. Izložba se stalno nadopunja vašim stvarima i možete je posjećivati više puta bilo kao posjetitelj bilo kao sudionik i/ili donositelj predmeta.

——————————————————————————————————————————————–

Predmeti i izložba se snima i fotografira za potrebe dokumentiranja i promocije. Sudjelovanjem u aktivnostima “Sakupljača Dubrovnik” sudionik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za aktivnost “Sakupljač Dubrovnik” i projekt “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”, te u tiskanim i e-izdanjima koje vezano uz aktivnosti projekta “Mjesto zajednice” objavljuje ARL ili projektni partneri.

“Sakupljač Dubrovnik” se organizira u sklopu projekta “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”. Projekt provode Art radionica Lazareti, Udruga Deša Dubrovnik, Studentski teatar Lero, Dubrovačke ljetne igre i Grad Dubrovnik.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.

Info

Od:
18.05.2020. u 12:00
Do:
31.05.2020. u 19:00
Događanje kategorije:
, , , , ,

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa