Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Snježna kraljica // Kazalište Trešnja

18.05.2019. u 19:00 - 20:30

Snježna kraljica klasična je bajka Hansa Christiana Andersena na kojoj su odrastale generacije. Ova epska priča, objavljena još davne 1845., a u kazalištu Trešnja premijerno je uprizorena 27. listopada 2017. u dramatizaciji poznate hrvatske književnice Lade Kaštelan i režiji Paola Tišljarića.

Priča je to o neraskidivom prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Fabula prati čudesno putovanje hrabre djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya,
koji je netragom nestao. Na tom putu pomažu joj i ljudi i životinje, a na kraju stiže do Sjevernog pola kako bi spasila svog prijatelja, kojega je začarala Snježna kraljica, dokazujući tako da su snaga ljubavi i pravog prijateljstva najviše što čovjek može imati.

Bajke su uvijek rado gledane jer gledatelja uvode u svijet čarolija, neobičnih mjesta i čudesnih stvorenja, stoga je rad na ovoj predstavi bio još jedan izazov za Trešnjin glumački ansambl koji broji preko 20 glumaca u podjeli. Publiku pozivamo da, kao ružan san, zaborave ledenu pustoš i krasotu na dvorima Snježne kraljice i s nama se prepuste novim kazališnim avanturama!

U ulozi Snježne kraljice nastupa Senka Bulić, a uloge Kaya i Gerde igraju Trešnjine zvijezdeTvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas.

Predstava je namijenjena za djecu stariju od 6 godina.

Info

Datum:
18.05.2019.
Times:
17:00 - 18:30
19:00 - 20:30
Događanje kategorije:
,

Organizator

Kazalište Marina Držića
Telefon:
(020) 321-088‎
Email:
ured@kmd.hr
Website:
www.kmd.hr

Lokacija

Kazalište Marina Držića
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa