Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Spring time – predstava Studentskog teatra Lero – PREMIJERA

09.06. u 19:00 - 21:30

Spring-Time predstava Teatra Lero koja je nastala kao jedna od aktivnosti  participativne izložbe “Sakupljač Dubrovnik” – a u sklopu projekta Mjesto zajednice – Razvoj društveno -kulturnog centra u Lazaretima.

Premijera prestave odigrat će se u utorak  9. lipnja 2020. u 19:00 i 20:30 sati u Lerovom prostoru, ( lađa VIII ) u Lazaretima.

Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Katarina Ruščić, Paula Japunčić.

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš / Scenografija i video: Rela Petric / Kostimografija: Zjena Glamočanin / Oblikovatelj svjetla: Antonio Ljubojević / Tonska montaža: Viktor Lenert / Tehničko vodstvo: Mato Brnjić / Realizacija kostima: Marija Glamočanin / Voditeljica produkcije predstave: Ksenija Medović / Rekvizita: Lero Sakupljač / Grafički dizajn: Nora Mojaš

O predstavi : Spring-Time želi otvoriti dubrovačke skrivene i javne spomenare i progovoriti o Gradu jučer i Dubrovniku danas te izborom slika i prizora nesna prepoznati mijene koje zatiču njegove stanovnike. One preostale koji pamte i ne zaboravljaju svoje godine i rijetke neizgubljene slikopise u osobnim i obiteljskim albumima koji se rijetko listaju. Spring-Time sabire svekoliku baštinsku, arhivsku i spomenarsku građu i iz starije i novije Lerove teatarske povijesti i inserte fonoarhivskih tragova koji u poetskom teatarskom snovopisu dobivaju nove i drugačije prizvuke aktualizirane odrazom vremena dok se sluti Spring -Time.

Elementi predstave: Fragmenti iz knjiga: Unutrašnje stvari, Dubrovačka zrcala, Oficirova kći Milana Milišića (1941.-1991.) / Tonski zapis s čitaće probe Maškarata ispod kuplja I. Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića s glumcima Kazališta Marina Držića 1982. / Maro Martinović, fragment iz radiodrame Grižula M. Držića Dramskog programa HR 2006. / Video fragmenti Lerovih predstava: For You Blue (1990.), Mjesečina za Lady Macbeth (2012.), Vjerenice (2014.), Grad sjena (2016.) / Glazbeni fragment Petra Obradovića iz Lerove predstave Uzdah Marije Orsole (1998.) / O ustroju država, Nikola Vitov Gučetić (1549.-1610.) / Vjeran Zuppa Edipova soba /

Preporuka za spriječavanje zareze COVID-19 tijekom održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama, HZJZ 10.5.2020. Zagreb

Predstava Spring-Time dio je participativne izložbe “Sakupljač Dubrovnik” koja se realizira u sklopu projekta “Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti”, a provode ga Art radionica Lazareti, Udruga Deša, Studentski teatar Lero, Dubrovačke ljetne igre i Grad Dubrovnik. Temelji se na gradnji civilno-javnog partnerstva i ima za cilj razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.

Premijera predstave Spring-Time održat će se u utorak 09. lipnja u 19 h i 20:30 h, u dva navrata zbog smanjenog broja stolica u publici, a zbog pridržavanja preporuka i mjera za suzbijanje pandemije virusom COVID-19.

Info

Datum:
09.06.
Vrijeme:
19:00 - 21:30
Događanje kategorije:
, , , , ,

Organizator

Studentski teatar Lero
Telefon:
+385 98 427 635
Email:
studentski.teatar.lero@du.t-com.hr

Lokacija

Lazaret
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Mapa