Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.
Event Series Event Series: Subotnje zimsko jutro u Gradu

Subotnje zimsko jutro u Gradu

10.02..09:00 - 13:30

Linđo i tematski razgledi Grada tijekom zimskih mjeseci.

Turistička zajednica grada Dubrovnika, s ciljem poticanja turističkih posjeta tijekom zimskih mjeseci, tradicionalno organizira „Subotnje zimsko jutro u gradu“, koje počinje  4. studenog i trajat će do 30. ožujka 2024., uz nastup FA Linđo ispred crkve sv. Vlaha.

 

Tematski razgledi Grada počinju 4. studenog te će se odvijati svaku subotu s početkom u 9.30 sati, ispred TIC-a Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom  jeziku, u izvedbi vodički, Lidije Begić i Vesne Barišić.

Nakon tematskog razgleda grada sa stručnim vodičem, u 11.30 sati ispred crkve sv. Vlaha, Turistička zajednica grada Dubrovnika poklanja svim posjetiteljima i nastup Folklornog ansambla Linđo, koji se u slučaju lošeg vremena neće održati.

 

Tijekom mjeseca studenog razgledi Grada bit će na temu “Kozmopolitski Dubrovnik”, a tijekom obilaska grada upoznajte se s razvojem najbrojnijih europskih religija, njihovim postankom i širenjem Europom, ali i vjerskim skupinama koje su se u prošlim stoljećima naseljavale na području Dubrovnika. Na primjeru sićušnog, svega 1,06 ha velikog povijesnog gradića saznajte sve o vjerskoj snošljivosti, toleranciji i suživotu u Dubrovniku tijekom stoljeća.

 

Za vrijeme trajanja Dubrovačkog zimskog festivala, od 2. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024., u istim terminima subotom, nastavljaju se  besplatni tematski razgledi grada na temu “Dubrovačka kolenda“. Svi posjetitelji i sugrađani imat će priliku čuti nešto više o kolendavanju i kolendarskim običajima dubrovačkog kraja, čija tradicija u Dubrovniku postoji više od 800 godina. Nakon priče o kolendi slijedi i Linđova kolenda i nastup FA Linđa ispred crkve sv. Vlaha.

 

Tijekom siječnja, veljače i ožujka 2024. godine, u okviru Subotnjeg zimskog jutra, osim nastupa FA Linđo, izmjenjivat će se tematski razgledi Grada u navedenim terminima na različite teme: “Kozmopolitski Dubrovnik”, “Sv.Vlaho – parcu u čast”,  “Tragovima ljubavi od davnina”, “Miris žene”.

 

Na Facebook profilu Turističke zajednice grada Dubrovnika objavljivat će se najave datuma pojedinih tematskih tura u okviru Subotnjeg zimskog jutra.

 

Zbog ograničenog broja sudionika, za navedene tematske razglede grada potrebno je prijaviti se na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili br.tel: +38520312011, najkasnije petkom do 17 sati.

Info

Datum:
10.02.
Vrijeme:
09:00 - 13:30
Series:

Organizator

Turistička zajednica grada Dubrovnika
Telefon:
020/ 312-011
Email:
ured.pile@tzdubrovnik.hr
Website

Lokacija

Stradun
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Hrvatska + Google Mapa
Skip to content