Loading Događanja

« Sva Događanja

Trodnevni stručni skup konzervatora – restauratora arhivskog gradiva i knjižnične građe te umjetnina na papiru

27.05. u 10:00 - 29.05. u 22:00

Znanstvena knjižnica Dubrovnik organizira trodnevni stručni skup ”SUSRETI KONZERVATORA – RESTAURATORA ARHIVSKOG GRADIVA I KNJIŽNIČNE GRAĐE TE UMJETNINA NA PAPIRU“  koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2021.  godine u prostorima Znanstvene knjižnice u Dubrovniku. Nakon Rijeke i Zagreba, domaćin trećeg stručnog skupa je Znanstvena knjižnica Dubrovnik, a tema skupa je:„Čuvanje znanja: dijeljenje znanja i iskustva u svrhu unaprjeđenja konzervatorsko-restauratorske djelatnosti“.

Namjera Skupa je okupiti konzervatore i restauratore zaposlene u knjižnicama, arhivima, muzejima, sveučilištima, kao i stručnjake iz navedenoga područja iz drugih ustanova koji se bave arhivskim gradivom na papiru i knjižničnom građom te umjetninama na papiru i pergamentu, kako bi razmijenili iskustva, predstavili projekte na kojima rade te temeljem stručnih obrazloženja istih, usvojili, utvrdili i poboljšali svoja znanja, kompetencije i vještine.

Radni jezici su hrvatski i engleski.  Skup je podijeljen u tri dijela. Prvi dio obuhvaća izložbu plakata i izlaganja/prezentacije djelatnosti konzervatorsko-restauratorskih odjela iz Hrvatske i drugih zemalja, kao i ostalih sudionika u procesu zaštite (izlaganja će biti podijeljena u dva dana. Prvi dan i drugi dan ujutro na hrvatskom jeziku za izlagače iz regije,), drugi dio skupa  je predviđen za predavanja od strane izlagača koji nisu iz regije te će biti na engleskom jeziku. Treći dio skupa je predviđen za okrugli stol, odnosno raspravu i prijedloge unaprjeđenja struke i slično., te izložbu u organizaciji Znanstvene knjižnice Dubrovnik.

Info

Od:
27.05. u 10:00
Do:
29.05. u 22:00
Kategorija:

Organizator

Dubrovačke knjižnice
Telefon:
020/324-084
Email:
press.dkd@gmail.com
Website:
www.dkd.hr

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr