Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

UMJETNIČKI RAZGOVOR: ANGELA RICHTER U RAZGOVORU S MARTHOM WILSONOM

23.06.2019. u 17:00 - 19:00

UMJETNIČKI RAZGOVOR: ANGELA RICHTER U RAZGOVORU S MARTHOM WILSONOM
Što bi značilo pretvoriti život u umjetničko djelo?
Najveći ovogodišnji međunarodni kulturni projekt u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik, grupna je izložba “Mjesto isprekidanih odlazaka” otvorena u Veneciji tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, a izložba koja se može pogledati do 24. studenoga, okuplja troje međunarodno priznatih umjetnika s dubrovačkom adresom, Izvora Pende, Slavena Tolja i Marijanu Pende.
Na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 17 sati, a kao dio promocije ovog značajnog međunarodnog kulturnog projekta, održat će se i umjetnički razgovor na kojemu će sudjelovati slavna teoretičarka i redateljica, njemačka umjetnica hrvatskog podrijetla Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson.
Tema umjetničkog razgovora bit će umjetnost i aktivizam u umjetnosti, feminizam i položaj ženskih umjetnica u današnjem vremenu, točnije na kulturno-umjetničkoj sceni danas. Umjetnice će razgovarati i o mogućnostima umjetnosti kao o sredstvima za društvene promjene, kao i položaju umjetnica i feminizma u svijetu umjetnosti danas.
Ulaz na umjetnički razgovor je besplatan.

Info

Datum:
23.06.2019.
Vrijeme:
17:00 - 19:00
Događanje kategorije:
, ,
Website:
www.momad.hr

Organizator

Umjetnička galerija Dubrovnik
Telefon:
+385 (0)20 426 590
Email:
info@momad.hr
Website:
www.momad.hr

Lokacija

Tesa 100, Arsenale Nord, Venecija
Tesa 100, Arsenale Nord
VENECIJA, Italy
+ Google Mapa