Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

Izložba “Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora”

25.09.
Od 04.06.
- 15.08.

Dubrovački muzeji, Muzej grada Šibenika i Hrvatski restauratorski zavod pozivaju Vas na virtualno otvorenje izložbe “Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora” na Facebook stranici Dubrovačkih muzeja u četvrtak 4. lipnja 2020. u 12 sati.

Izložba predstavlja rezultate arheoloških istraživanja podmorskog lokaliteta brodoloma kod pličine Mijoka, nedaleko od otoka Murtera. Riječ je o piratskom brodu koji je najvjerojatnije potonuo uslijed požara još prije 400 godina. Brod je prevozio skupu i luksuznu robu – predmete za svakodnevnu uporabu, dekorativnu i ukrasnu robu poput prstenja s poludragim kamenjem, koraljnih perli, koštanih češljeva, staklarskih proizvoda poput raznobojnih perli, ogledala i naočala, zlatarski materijal te predmete i instrumente koji su bili prava inovacija za ono doba: preklopne sunčane satove od bjelokosti, mjedene tehničke olovke i katance sa šifriranim mehanizmom, kao i veliku količina zlatnog i srebrnog novca.

Izložba je rezultat suradnje Muzeja grada Šibenika i Hrvatskog restauratorskog zavoda, a njene autorice su podvodna arheologinja Vesna Zmaić Kralj (Hrvatski restauratorski zavod, Odjel za podvodnu arheologiju) i kustosica Marina Lambaša (Muzej grada Šibenika). U Dubrovniku gostuje zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj međumuzejskoj suradnji Dubrovačkih muzeja i Muzeja Grada Šibenika.

Izložba ostaje otvorena u žitnici „Rupe“ do 15. kolovoza 2020.

 

Info

Od:
04.06.
Do:
15.08.
Događanje kategorije:
,

Organizator

Dubrovački muzeji
Telefon:
020 321 497
Email:
info@dumus.hr
Website:
www.dumus.hr

Lokacija

Žitnica „Rupe“
Od Rupa 3
Dubrovnik, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
+385(0)20 323 056
Website:
http://www.dumus.hr/hr/etnografski-muzej