Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovo događanje je prošlo.

”Zahvaćenost životom” / predstavljanje knjige Lucije Kovačević / HKD “Napredak”

01.10.2019. u 19:00 - 20:00

U Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala) u utorak 1. listopada 2019. u 19 sati održat će se promocija knjige autorice Lucije Kovačević ” Zahvaćenost životom”.

Ovo je autoričina druga knjiga, u izdanju Društva dubrovačkih pisaca 2016.objavljena joj je zbirka pjesama ”Trenuci neprolaženja”.

U predstavljanju sudjeluju:predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. Milan Perić, urednica knjige docentica na Sveučilištu u Dubrovniku dr. sc. Katja Bakija, mag. educ.kroat. Nikolina Kuraica, prof. Jakov Kakarigi, prof. Dubravka Kakarigi, dipl.oec. Marija Zdrilić i autorica Lucija Kovačević.

„Ono što je temeljna privlačna snaga u pisanju Lucije Kovačević, bilo da je riječ o poeziji ili prozi, jest snažan, gotovo zarazan optimizam koji zrači i isijava iz svega što ova autorica stvara. Tematski dijapazon njenih priča i pjesama (iako skoro sve priče iz ove knjige možemo čitati i kao pjesme u prozi) pokriva čitav jedan bogato i sretno proživljen život usprkos neprežaljenom gubitku majke koju nikad nije upoznala. Ipak sve što je ova autorica napisala pohvala je životu, zahvala na dragocjenom i jedinstvenom daru življenja u suglasju s Bogom, ljudima i samim sobom. Kroz svoje stihove i prozu Lucija Kovačević prolazi otvorenih očiju i otvorena srca hrabro grabeći „izazove života“ koji živi u punini svakog dana, u svijetu koji se oko nje otvara i pulsira kao sjajna titrajuća kružnica, kao blistavi krug zadovoljstva.“- zapisala je u predgovoru knjizi urednica Katja Bakija.

Info

Datum:
01.10.2019.
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Kategorija:

Lokacija

Dubrovačke knjižnice
Znanstvena knjižnica, Ul. Cvijete Zuzorić 4
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Telefon:
020/324-084
Website:
www.dkd.hr