22. listopada od 14h do 19h u Art radionici Lazareti održat će se 3. izdanje Festivala vinila u organizaciji udruga AVCD, ARL te Dubrovnik 33 / 45 koja je posvećena upravo ljubavi prema gramofonskim pločama!

Publika će moći uživati u DJ sessionima članova navedenih udruga, a također se svi zainteresirani mogu pridružiti na prigodnom sajmu te prodati ili kupiti neki od omiljenih vinila. Također će se na ovom odgađaju svi zainteresirani moći učlaniti u udrugu Dubrovnik 33 / 45 koja posljednjih mjeseci sve aktivnije radi na promociji glazbe i glazbenih izdanja.

Prvi Festival vinila u Art radionici Lazareti održan je 2019. te je okupio glazbenike (Sara Renar, Izae, Embassy 516 i SFT), rezidencijalne radove (Hrvoslava Brkušić i Hrvoje Nikšiće) te sajam i panel raspravu na kojoj su sudjelovali navedeni izvođači i predstavnici izdavačkih kuća (Geenger Records i PDV Records).2020. godine zbog pandemijskih ograničenja, live sessioni su snimani i potom emitirani online i u suradnji s UNIDU radijom, a gostovali su kantautor Ivan Grobenski te DJ-evi Nikša Ipšić, Nikola Lazarević i Maro Bogdanović.

Vidimo se 22. listopada od 14h, a za sve dodatne informacije moguće je poslati upit na e-mail: avcdubrovnik@gmail.com

*projekt je ostvaren u sklopu godišnjeg programa Audiovizualnog centar Dubrovnik (AVCD) i Art radionice Lazareti uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnik te Ministarstva kulture RH