Kazalište Marina Držića u 2020. godinu ulazi s mnoštvom najava koje se nastavljaju na uspješnu 2019. godinu u kojoj je postavljeno sedam premijernih naslova te podignut prihod od prodaje ulaznica za 159%. Nova godina će donjeti još ambiciozniji repertoar pod vodstvom ravnatelja Paolo Tišljarića, a na Velikoj Sceni i Sceni Bursa će se uprizoriti čak 9 samostalnih i koprodukcijskih premijera te još 2 naslova u popratnom dijelu programa.

Autor video trailera jer Miran Brautovic / Palm Productions a autor vizualnog identiteta Luka Maji Predragović / Maji Studio. Zahvaljujemo se Rezervat Lokrum – Lokrum Reserve koji su nas ugostili na otoku početkom rujna 2019. te omogućili snimanje na predivnim lokacijama!

Godina započinje naslovom “Djeca recesije”, 17. siječnja u koprodukciji sa splitskim kazalištem PlayDrama prema tekstu Dina Pešuta u režiji Ivana Plazibata. Dotad su već započele probe kultnog komada “Kate Kapuralica” prema tekstu Vlaha Stullija u režiji Ivice Kunčevića te će premijeru imati 21. veljače. Nedugo nakon toga će se dogoditi dubrovačka premijera predstave za djecu i mlade “Priče iz davnine”; riječ je o koprodukciju s Kazalište Trešnja u režiji Paola Tišljarića koja će zaigrati 6. ožujka prema motivima Ivane Brlić Mažuranić koje je adaptirala Lada Kaštelan.

21. ožujka će se odigrati premijera plesne predstave “Rita Klaus” autorice Mile Pavičević i Martina Hansena. Internacionalna koprodukcija s Tanzhaus Zurich i Dancehouse Melbourne podržana je od strane fonda Hauptstadt Kulturfonds Berlin. Travanj i svibanj će biti zaokruženi premijerama “Drama o mirjani i ovima oko nje” (autor Ivor Martinić, redateljica Lea Anastazija Fleger na Velikoj Sceni) i “Prosidba” (autor A.P. Čehov, redateljica Helena Petković na Sceni Bursa).

Tijekom Dubrovačke ljetne igre \ Dubrovnik Summer Festival uprizorit će se koprodukcija “Zlatno libro” prema tekstu autora Ivice Kipre i Aleksandre Piteše, a ambijentalnu izvedbu će režirati Helena Petković. Nakon ljetne pauze do kraja godine premijere će još imati naslovi “Vojnović jučer i danas” (autorski projekt redateljice Tamare Damjanović), “San ljetne noći” (W. Shakespeare u režiji Marine Pejnović) te Voltaireov “Candide” u režiji Hrvoja Korbara. U repriznom programu je također odabrano deset uspješnica iz proteklih kazališnih sezona.

Trailer // R20

Kazalište Marina Držića u 2020. godinu ulazi s mnoštvom najava koje se nastavljaju na uspješnu 2019. godinu u kojoj je postavljeno sedam premijernih naslova te podignut prihod od prodaje ulaznica za 159%. Nova godina će donjeti još ambiciozniji repertoar pod vodstvom ravnatelja Paolo Tišljarića, a na Velikoj Sceni i Sceni Bursa će se uprizoriti čak 9 samostalnih i koprodukcijskih premijera te još 2 naslova u popratnom dijelu programa.Autor video trailera jer Miran Brautovic / Palm Productions a autor vizualnog identiteta Luka Maji Predragović / Maji Studio. Zahvaljujemo se Rezervat Lokrum – Lokrum Reserve koji su nas ugostili na otoku početkom rujna 2019. te omogućili snimanje na predivnim lokacijama!Godina započinje naslovom "Djeca recesije", 17. siječnja u koprodukciji sa splitskim kazalištem PlayDrama prema tekstu Dina Pešuta u režiji Ivana Plazibata. Dotad su već započele probe kultnog komada "Kate Kapuralica" prema tekstu Vlaha Stullija u režiji Ivice Kunčevića te će premijeru imati 21. veljače. Nedugo nakon toga će se dogoditi dubrovačka premijera predstave za djecu i mlade "Priče iz davnine"; riječ je o koprodukciju s Kazalište Trešnja u režiji Paola Tišljarića koja će zaigrati 6. ožujka prema motivima Ivane Brlić Mažuranić koje je adaptirala Lada Kaštelan.21. ožujka će se odigrati premijera plesne predstave "Rita Klaus" autorice Mile Pavičević i Martina Hansena. Internacionalna koprodukcija s Tanzhaus Zurich i Dancehouse Melbourne podržana je od strane fonda Hauptstadt Kulturfonds Berlin. Travanj i svibanj će biti zaokruženi premijerama "Drama o mirjani i ovima oko nje" (autor Ivor Martinić, redateljica Lea Anastazija Fleger na Velikoj Sceni) i "Prosidba" (autor A.P. Čehov, redateljica Helena Petković na Sceni Bursa).Tijekom Dubrovačke ljetne igre Dubrovnik Summer Festival uprizorit će se koprodukcija "Zlatno libro" prema tekstu autora Ivice Kipre i Aleksandre Piteše, a ambijentalnu izvedbu će režirati Helena Petković. Nakon ljetne pauze do kraja godine premijere će još imati naslovi "Vojnović jučer i danas" (autorski projekt redateljice Tamare Damjanović), "San ljetne noći" (W. Shakespeare u režiji Marine Pejnović) te Voltaireov "Candide" u režiji Hrvoja Korbara. U repriznom programu je također odabrano deset uspješnica iz proteklih kazališnih sezona.

Objavljuje Kazalište Marina Držića u Petak, 10. siječnja 2020.