Kako bi sugrađanima ponudili barem djelić društvenog života u sigurnim uvjetima u ovim nesigurnim vremenima, Kinematografi Dubrovnik u suradnji s partnerima od četvrtka, 3. prosinca pokreću DRIVE-IN kino koje je smješteno na gornjem parkingu u Radeljeviću. Tamo će zabljesnuti veliko kino platno na kojemu će se svaku večer prikazati dva filmska naslova, a da bude zadovoljen svačiji ukus gledatelji će moći birati naslove iz obiteljskog programa, filmskih bisera, romantičnih naslova, ciklusa autora pa sve do aktualnih filmova.

           U „auto-izolaciji“ moći će biti dvije osobe, a kapacitet gledališta je 35 automobila po projekciji raspoređenih tako da je izlazak s parkinga omogućen u svakom trenutku. S obzirom na hladna vremena, posjetitelji ne moraju brinuti da će zbog zvuka filma morati držati otvorene prozore jer će njega moći pratiti putem svojih radijskih prijemnika u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj frekvenciji.

           Program Drive-in kina u četvrtak, 3. prosinca u 18 sati otvara obiteljska animirana komedija Trolovi, pametna i zabavna avantura  s odličnom glazbom za koju je zaslužan Justin Timberlake. U 20 sati slijedi izvrsna crna komedija Freaky.

Prvi tjedan donosi i sljedeće obiteljske naslove: Grinch, A Christmas Carol, Goonies, Moj brat lovi dinosaure, filmske bisere: La la land, Sjaj u travi, Zovem se Baghdad, izvrsnu aktualnu talijansku dramu Najljepše godine  i još mnogo toga. Detaljni program dostupan je na stranici www.kinematografi.org.

           Iako će se ulaznice moći kupiti i na samoj lokaciji, iz Kinematografa Dubrovnik upućuju molbu sugrađanima da zbog svoje, ali i tuđe zdravstvene sigurnosti ulaznice, ako su u mogućnosti, kupuju putem internetske stranice www.ulaznice.hr.

Svi posjetitelji koji će morati izaći iz automobila prije, tijekom ili poslije projekcije moraju imati zaštitnu masku.