Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Kazališna družina Kolarin

|www.kolarin.hr

Kazališna družina Kolarin osnovana je 2010. godine u cilju promicanja dubrovačke književne i scenske riječi, njegovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih djela za djecu i odrasle dubrovačkih pisaca, a osnovale su je glumice iz najbolje amaterske predstave u Hrvatskoj za 2009. godinu „Sve o ženama“ M. Gavrana.

Predstave:
2010. – Igrokaz „Stolovi i stočići“ autorica i redateljica Paola Dražić Zekić
2011. – “Šporka kanasta” Matka Sršena, u režiji Radmile Milaković
2012. – “Skerac sa Svete Marije” Borisa Njavra, u režiji Žuže Egrenyi (2013. godine na 53. Festivalu kazališnih amatera ova je predstava osvojila nagradu za njegovanje kulturne baštine)
2012. – “Božić djeda Martina” L.N. Tolstoja u adaptaciji i režiji Tajane Martić
2013. – “Ribarske svađe” Carla Goldonija, u režiji Žuže Egrenyi
2014. – “Matrimonijo“ Joza Lovrića, u režiji Žuže Egrenyi
2015. – „Božićni čarobni napitak“ u adaptaciji i režiji Tajane Martić
2016. – “Vjera Iznenada” Marka Bruerovića, u režiji Paola Tišljarića
2017. – „ Novela od Stanca“ Marina Držića, u režiji Paola Tišljarića (povodom 450 godina smrti Marina Držića, u produkciji Doma Marina Držića)
2017. – „Dugonja, Trbonja i Vidonja“ Mladena Širole a prema priči Karela J. Erdena, u režiji Tajane Martić

Osim što glume u vlastitim produkcijama, članovi Kolarina sudjeluju i na Dubrovačkim ljetnim igrama, raznim humanitarnim i drugim manifestacija, statiraju u filmskim i televizijskim produkcijama, organiziraju razna gostovanja kojima je cilj promicanje kazališnog amaterizma u Gradu, Županiji, a i šire.

Kazališna družina Kolarin pravi je primjer za izreku ništa se ne postiže bez žrtve. Iza njih je više od 7 godina rada, 9 predstava, 170 manifestacija, preko 20000 gledatelja, pregršt aktivnosti i sudjelovanja u životu Grada, Županije i izvan nje.
Puno je tu odricanja različitih ljudi, koji rade različite poslove, u različito vrijeme, žive različitim životima i slobodno vrijeme odvajaju za ljubav prema dramskoj umjetnosti…

  • Pretraga nije dala rezultate.