Gotovo dvije tisuće trkača iz cijelog svijeta sudjelovalo je u trkama četvrtog izdanja sportsko-turističke manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik održane posljednjeg vikenda u travnju.

Erupcija oduševljenih trkača sa svih kontinenata razlila se ulicama grada nakon označavanja početka utrka u 9:30, odolijevajući jakom suncu i za ovaj dio godine nešto višoj temperaturi. Za sigurnost i što bolji doživljaj sudionika brinulo čak 600 volontera uzduž čitave staze.

“Fenomenalan doživljaj i organizacija”, ocjena je koja se mogla čuti od brojnih trkača brzo nakon prolaska ciljne ravnine. “Utrčavanje na Stradun uz glasnu podršku građana – neprocijenjivo!”

Na četvrtom izdanju središnje polmaratonske trke sudjelovalo je preko 900 trkača. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Janez Maroević – AK Dubrovnik (1:18:57), Mladen Stevanović – Team Friends BiH (1:19:42) i Vinko Sliško – AK Dubrovnik (1:20:20), dok su u ženskoj kategoriji slavile Finkinja Josefin Sjölind-Kohtamäki (1:30:03), Amela Trožić iz BiH (1:36:26) te Britanka Deborah Walters (1:36:44).

Čak 950 sudionika okupila je pet kilometarska utrka humanitarnog karaktera, čiji je kompletan prihod namijenjen Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

U subotu, 28. travnja, pored Dječje utrke s preko 600 djece vrtićkog uzrasta i učenika nižih razreda osnovne škole održana je i atraktivna Utrka zidinama. Stotinjak sudionika testiralo je svoje sposobnosti na drevnom dubrovačkom kamenu, uživajući pritom u impresivnom pogledu na grad. N

Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik još je jednom oduševio sve koji su na ovakav aktivan način htjeli doživjeti Dubrovnik. Neki od njih spojili su vikend s Praznikom rada i uživali u ljepotama grada, a mnogi već najavljuju i povratak na iduće izdanje manifestacije. Oni već sada mogu zaokružiti na kalendaru 27. i 28. travnja 2019.!