Dubrovački muzeji prvi put su nakon dužeg vremena organizirali edukativnu radionicu za djecu na kojoj su učili o životu u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Saznali su tko je sve smio ulaziti i boraviti u Dvoru, razliku između vlastele i pučana, naučili su koja su državna tijela djelovala u njemu te kakva je bila uloga kneza. Djeca su u interaktivnom razgledavanju uz pomoć legendi doznala više o predmetima u stalnom postavu Kneževa dvora. Radionicu je vodio i osmislio Bruno Bijađija, muzejski pedagog pripravnik uz pomoć Aleksandre Piteše, više muzejske pedagoginje.

Dok su djeca bila na edukativnoj radionici, Gudački komorni sastav DSO-a prvi put je, nakon nešto više od dva mjeseca, održao koncert pred publikom. Naime, komorni sastav predvođen violinisticom Mirabai Weismehl Rosenfeld ispred Kneževa dvora izveo je djela Bacha, Sorkočevića, Händela i Elgara te ujedno najavio lipanj bogat koncertima i kulturnim sadržajem.

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održan je u sklopu projekta “Kultura u điru”, a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski  kotari/mjesni odbori.