Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik / Museum of Modern Art Dubrovnik i Dom Marina Držića udružili su svoje pedagoške snage i u sklopu projekta Kultura u điru održat će kreativne radionice pod nazivom Umjetnički virus.

https://www.facebook.com/events/718782172222367/


Radionice će se održati na više lokacija na otvorenom 👉 prva je u srijedu, 10. lipnja u 18:00 sati na platou ispred crkve sv. Jakova (Sveti Jakov); a vodit će ih muzejske pedagoginje Jasmina Runje, Ivona Simunovic i Dubravka Tullio.
Prelazimo iz online stvaranja u prirodu, izrađujemo male umjetničke viruse (u obliku skulptura/instalacija), igramo se s aktualnom temom i ponašamo se kreativno odgovorno.
Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.
Bezopasni virus izašao je iz ustanova u kulturi Grada Dubrovnika i širi se u dodiru s umjetnošću. Najviše pogađa dječji uzrast, ali i sve one koji vole stvarati i kreativno se izražavati. Vidljiv je golim okom i pojavljuje se u svim mogućim bojama. Prenosi se likovnim tehnikama, zabavom i igrom.
Tri slikarice i muzejske pedagoginje zaražene su umjetničkim virusom i osjećaju se fantastično. ♥

*Partneri u projektu su Grad Dubrovnik, Dubrovnik Tourist Board: Experience Dubrovnik, ustanove u kulturi te gradski kotori/mjesni odbori.

#kulturauđiru