Dubrovnik, 03. siječnja 2020. – Ovogodišnji Dubrovački zimski festival ušao je u svoju završnu fazu, a u svojim zadnjim danima donosi zanimljive i zabavne sadržaje za djecu i mlade u Uvali Lapad, Stanici Sjeverni pol te šatoru na igralištu u Mokošici dok će odrasli moći uživati uz zvuke Klape Malfi.

Subota 4. siječnja bit će vesela u Uvali Lapad.  U 11 sati Udruga Le Petit Festival du Theatre održat će radionicu za djecu „Nacrtaj zimsko sunce“ u kupoli kod fontane, a u isto vrijeme održat će se i program koji uključuje mađioničare, animatore, žonglere, oslikavanje lica i igre za djecu u organizaciji agencije Zagi Eventi.  

Došlo je do male izmjene najavljenog programa. Naime, zbog problema u prometu na putu prema Dubrovniku, zbog čega izvođači neće stići na vrijeme, koncert Violinmusic4all koji se u sklopu programa ‘Šarena zima u Uvali’ trebao održati u subotu, 4. siječnja u 13 sati, prebačen je za sutra, nedjelju 5. siječnja, u 11:30 sati.

Posebna atrakcija subotnjeg programa bit će nastup gluhonijemih violinista Violinmusic4all. Violinmusic4all je projekt hrvatske violinistice Renate Novoselec koji počiva na značajnoj inovaciji i predstavlja metodologiju učenja sviranja violine posvećene gluhima, te obuhvaća širi spektar djece i odraslih s mentalnim i fizičkim poteškoćama.

Subotnji program Šarene zime u Uvali Lapad zaključit će mladi dubrovački bend 50 Shades of Rock’n’Roll.

Pregršt zabave mališane očekuje i u nedjelju, 5. siječnja.  U Uvali Lapad od 11 do 13 sati održat se program Zec iz klobuka uz animatore, mađioničare, igre za djecu i oslikavanje lica, a od 13 do 15 sati dobrom glazbom prisutne će zabavljati dubrovački bendovi Nianse i EZ Money. Također, tijekom nedjelje moći ćete pogledati i završnu izložbu fotografija “Šarena zima u Uvali” mlade dubrovačke umjetnice Katarine Radonić koja će biti izložena u Sunset Beach Baru. U Mokošici, u organizaciji Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omlića  od 15 do 18 sati održat će se kreativna božićna radionica, a u Stanici Sjeverni polu u Teatru Bursa od 16 do 19 sati održat će se radionica čokolade, Slatki praznici koju organiziraju Poeticacao i Tinitilinići Dubrovnik.

Također, ne zaboravimo da će se i ovo nedjeljno prijepodne obilježiti klapskom pjesmom koju će od 11 do 13 sat Klapa Malfi pjevati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane.

Tijekom trajanja festivala, svakog dana od 17 sati pa do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voze besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35), a prometuje i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor – Grawe – Pile – Vojnović – P. Lapad, te P. Lapad – Vojnović – Pile – A. Kolodvor.

Također, tijekom trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a klizalište u Uvali je otvoreno svakim danom od 9 do 22 sata.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

*****Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme adventa i u susret dočeku nove godine na više lokacija u povijesnoj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici, predvođeni Coca-Colom, Zračnom lukom Dubrovnik

www.dubrovackizimskifestival.com/  Facebook: DuWinterFest   Instagram: dubrovnikwinterfestival

Kontakti za medije:

Karla Labaš Ured za odnose s javnošću i marketing, DLJI M. 091 323 42 56 / T. 020 326 111 E. karla.labas@dubrovnik-festival.hr     Katija Krečak Jarović Ured za odnose s javnošću i marketing, DLJI M. 091 323 20 52 / T. 020 326 112 E. katija.krecak.jarovic@dubrovnik-festival.hr