Loading Događanja

« Sva Događanja

Otvorenje književno-kulturnog festivala “Grad od riječi”

10.10..19:00 - 21:00

S velikim zadovoljstvom najavljujemo književno-kulturni festival “Grad od riječi”, koji će se održati od 10. do 12. listopada 2024. u Lazaretima (1. lađa) u Dubrovniku. Ovim posebnim događanjem obilježavamo 70. godina djelovanja Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku.
Svečano otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 10. listopada 2024. u 19h u Lazaretima (1. lađa). Uz glazbeni program, dodjelu zahvalnica našim dugogodišnjim suradnicima i svečani domjenak, predstavit ćemo i knjigu “Ruđer Bošković – znanstvenik, književnik i diplomat”.
O knjizi će govoriti autor prof. dr. sc. Stipe Kutleša i recenzent Marito Mihovil Letica. Knjiga donosi uvid u društvene, političke, kulturne i znanstvene prilike vremena Ruđera Boškovića, prateći njegov znanstveni, književni, diplomatski i privatni život. Kroz bogatu korespondenciju otkriva mnoštvo detalja iz Boškovićeva života, ali i onodobnih društvenih prilika u Crkvi, politici i znanosti. Životni put prati se kronološki, od djetinjstva i školovanja do svećeničkog poziva, znanstvenog rada i diplomatskog djelovanja, posebice za njegov rodni Dubrovnik. Knjiga je zanimljiva kako poznavateljima Boškovićeva rada, tako i široj publici koja želi upoznati sve aspekte njegovog života.
Pozivamo vas da nam se pridružite na svečanom otvorenju festivala i zajedno s nama proslavite 70 godina kulture, književnosti i zajedništva!

Info

Datum:
10.10.
Vrijeme:
19:00 - 21:00

Lokacija

Lazareti, dvorište 1
Frana Supila 10
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa
Skip to content