Loading Događanja

← Natrag na Događanja

Galerija Dulčić Masle Pulitika

+ Google Mapa
Poljana Marina Držića 1
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
020 612 645 www.ugdubrovnik.hr/?file=izlozbe/galerija-dulcic-masle-pulitika

Smještena nasuprot katedrali i uz Knežev dvorna adresi Držićeva poljana 1 i otvorena 1997. godine kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna stradaloga u avionskoj nesreći uoči dolaska u Dubrovnik 1996., Galerija Dulčić Masle Pulitika je na drugom i trećem katu zgrade izložbeni prostor muzejske ustanove Umjetnička galerija Dubrovnik.

Djela slikara Dulčića, Masle i Pulitike koja su zaštitni znak ovoga prostora, izlagana su između izložbi drugih autora. Stoga je 2013. godine na prvom katu postavljen stalni izložbeni postav djela trojice istaknutih dubrovačkih slikara, Iva Dulčića (1916. – 1975.), Antuna Masle (1919. – 1967.) i Đura Pulitike (1922. – 2006.).

 

Galerija Dulčić-Masle-Pulitika

03/2019

Suvremeni vs. povijesni grad – kritika planiranja i upravljanja gradova s povijesnom baštinom

28.03. u 20:00 - 21:00
Galerija Dulčić Masle Pulitika, Poljana Marina Držića 1
DUBROVNIK, Dubrovačko - neretvanska županija 20000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Mapa

Prof. dr. sc. Tihomir Jukić, redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će predavanje pod naslovom "Suvremeni vs. povijesni grad - kritika planiranja i upravljanja gradova s povijesnom baštinom". Na predavanju će biti riječi o procesima planiranja suvremenog grada (hrvatski gradovi s povijesnom baštinom) s aspekta dezintegracije grada, tranzicije javnog prostora, kvartovskih inicijativa, sudjelovanja lokalne zajednice u postupku planiranja i prevladavanja sukoba svakodnevnog života s turizmom. Glavna tema bit će planiranje grada i upravljanje gradom u funkciji održivog…

Više... »
+ Export Events